Uručena priznanja za Automobil godine 2018.

Na štandu Asocijacije automobilskih novinara Srbije danas su uručena priznanja za automobile godine prema izboru žirija koji su činili 13 automobilskih novinara

    foto: Vladimir Beatović
    Podeli
  • params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?>
Istom prilikom uručene su nagrade, za godišnju novinarsku nagradu, „Ivan Katunac“ za originalni tekst i fotografiju iz oblasti automobilizma, i nagrada za životno delo i doprinos u automobilskom novinarstvu.

Automobil godine 2018. u klasi do 15.000 evra je Volkswagen Polo, a u ime marke kompanije Porsche SCG priznanje je primio Milan Lazić Direktor marke Volkswagen.

U klasi preko 15.000 evra za Automobil godine 2018. proglašen je Mercedes S Klase, a priznanje je u ime uvoznika kompanije Emil Frey primio Milorad Ostojić Direktor prodaje Mercedes Benz vozila za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu.

Prema ocenama žirija najbolji automobil u SUV i Crossover klasi za 2018. godinu je Volvo XC60, a priznanje je u ime kompanije Grand Motors primila Maja Babić direktorka marketinga. Najbolji Automobil 2018. u Best Buy kategoriji za 2018. godinu je Opel Crossland X, a priznanje je u ime kompanije Opel primio Goran Smiljkić Opel Market Operations Coordinator.

Žiri koji su činili čalanovi Asocijacije automobilskih novinara Dragan Milutinović, Vladan Slavković, Mladen Alvirović i Dejan Danilović dodelio je i godišnju novinarsku nagradu „Ivan Katunac“ za originalni tekst i fotografiju iz oblasti automobilizma, i nagradu za životno delo i doprinos u automobilskom novinarstvu.

Priznanje za najbolji tekst pod naslovom „Najstariji džip u Srbiji” pripalo je novinarki revije Sat Plus Mili Bačkonji, dok je priznanje za najbolju fotografiju pripalo Vladimiru Pavloviću, fotografu redakcije SAT Plus za rad pod naslovom „Noć pod mostom u Beogradu”.

Žiri AAN-a je odlučio da za dugogodišnji rad i popularizaciju automobilizma, posebno priznanje dodeli Zoranu Plavšiću. Tokom decenija svoje novinarske karijere, od početaka u Radio Beogradu do penzionisanja u redakciji „Politike”, Zoran Plavšić dao je veliki doprinos automobilskom novinarstvu.

Komentari(0)

sortiraj