Toyota u prva tri meseca prodala 279.000 vozila

Prodajom 279.000 vozila u prva tri meseca Toyota je, godinu dana pre planiranog roka, povećala učešće hibridnih električnih vozila na preko 50 odsto

    foto: Toyota
    Podeli
S porastom od 14% na godišnjem nivou, hibridno-električni modeli pomogli su TME da na tržištu u opadanju zadrži prodaju u prvom tromesečju 2019. godine, što je dovelo do povećanja udela TME na 5,2%. Velika većina kupaca izabrala je hibridno-električne verzije prilikom nabavke nedavno uvedenih modela Toyota Corolla, RAV4 i Lexus UX.

Sa 19 različitih modela u ponudi i tri glavna nova modela čija prodaja u Evropi počinje u prvom tromesečju, hibridno-električna vozila (HEV) su od januara do marta 2019. godine donela jake performanse kompaniji Toyota Motor Europe (TME). Kompanija je objavila prodaju u prva tri meseca od 279.000 vozila širom regiona, što predstavlja tržišni udeo od 5,2%.

Matt Harrison

-Uprkos slabijem evropskom tržištu i uvođenju u ponudu tri nova modela, prodaja Toyota i Lexus vozila je u prvom tromesečju ostala stabilna zahvaljujući snažnoj potražnji za našim hibridnim modelima - izjavio je izvršni potpredsednik TME, Matt Harrison i dodao: - Uspešnim uvođenjem u ponudu tri važna nova modela u prvom tromesečju, uvereni smo da imamo snagu koju nam daju naši proizvodi da u ostatku godine nastavimo da nadmašujemo tržišnu konkurenciju. S obzirom na našu jaku listu porudžbina, siguran sam da ćemo u ovoj godini postići minimalan ukupan Toyotin i Lexusov prodajni cilj od 1.065.000 vozila.

Corolla limuzina omiljena u istočnoj Evropi

Kupci su veoma dobro reagovali na novu Corollu Hatchback i Touring Sports. Oba modela pokrenula su Toyotinu dual-hibridnu strategiju, s dva hibridno-električna pogona 1.8 l - 122 KS i 2.0 l - 180 KS, što predstavlja kombinovanu hibridnu mešavinu od 95%. Corolla limuzina, omiljena u istočnoj Evropi, Turskoj i Izraelu, sada je, po prvi put, dostupna i s hibridnim električnim pogonom koji predstavlja 60 odsto prodaje novih modela.

Potražnja je bila snažna i za novom generacijom modela RAV4, kao i za novim premijum crossoverom Lexus UX, koji je upravo počeo s prodajom, s hibridno-električnim udelom u prodaji od 89%, odnosno 87%. Drugi modeli, kao što su Toyota C-HR Hybrid i Yaris Hybrid, koji su postigli rekordnu prodaju, takođe su podržali snažne performanse hibridno–električnih vozila. Udeo hibridno-električnih vozila u prodaji TME iznosio je 51% širom cele Evrope, a samo u zapadnoj Evropi 61%.

Komentari(0)

sortiraj