TO Novi Sad - Svetski dan turističkih vodiča

Udruženje turističkih vodiča Novog Sada pridružilo se svojim kolegama u svetu još 2005. godine i od tada sa sugrađanima slavimo svake godine, kažu u Turističkoj organizaciji Novi Sad

    foto: Turistička organizacija Grada Novog Sada
    Podeli
Svetski dan turističkih vodiča obeležava se od 21. februara 1990. godine. Na svoj dan turistički vodiči obično organizuju seminare i obuke, ali najveću draž čini organizovanje besplatnih pešačkih tura za sugrađane. Udruženje turističkih vodiča Novog Sada pridružilo se svojim kolegama u svetu još 2005. godine i od tada sa sugrađanima slavimo svake godine.

Sitaucija sa virusom Covid-19 uticala je na to da mnogi vodiči ostanu bez posla ili da se prekvalifikuju za rad na nekim drugim pozicijama. Ipak, sve to ih nije pokolebalo, već su rešili da nastave tradiciju i sa svojim sugrađanima upoznaju svoj Novi Sad kako bi ga više voleli. Pridržavajući se svih mera preporučenih od kriznog štaba (maske i fizička distanca su obavezni), rešili su da naprave Dan vodiča onako kao je to nekad bilo.

Besplatne ture će se realizovati u subotu, 27. februara u centru grada i na Petrovaradinskoj tvrđavi, kažu iz Turističke organizacije Novi Sad. Prijave su obavezne putem mail adrese vodicins@gmail.com. Za prijavu pošaljite ime i prezime, broj telefona i za koju turu se prijavljujete. Prijava je validna nakon potvrde. Broj mesta je ograničen.

Raspored polazaka

Petrovaradinska tvrđava

U 11 sati kod samostana Svetog Jurja,

U 11 sati kod Sata,

U 11 sati ispred Muzeja Grada,

U 11.30 sati kod samostana Svetog Jurja.

Centar grada

U 11 sati plato kod SNP-a – Crkve i hramovi Novog Sada,

U 11 sati fontana RK Nork – Kad je gluma bila život,

U 11 sati kod spomenika Svetozaru Miletiću,

U 11 sati kod spomenika Jaši Tomiću,

U 11 sati kod spomenika Žrtvama racije

Komentari(0)

sortiraj