Stellantis i Foxconn – Stiže revolucionarni digitalni kokpit

Kompanije Stellantis i Foxconn će razviti revolucionarni digitalni kokpit i personalizovane povezane usluge zajedničkim ulaganjem Mobile Drive

    foto: Stellantis
    Podeli
Stellantis NV i Hon Hai Precision Industry Co., Ltd., zajedno sa podružnicom FIH Mobile Ltd., najavili su potpisivanje neobavezujućeg memoranduma o razumevanju kako bi se formiralo Mobile Drive, zajedničko ulaganje sa 50/50 glasačkih prava sa ciljem ubrzavanja vremenskih rokova za razvoj inovativnih korisničkih iskustava u vozilu omogućenih naprednom potrošačkom elektronikom, HMI interfejsima i uslugama koje će premašiti očekivanja kupaca.

Mobile Drive će kombinovati globalnu dizajnersku i inženjersku stručnost kompanije Stellantis sa globalnim razvojem kompanije Foxconn u brzo promenljivom softverskom i hardverskom svetu pametnih telefona i potrošačke elektronike. Ova saradnja će pozicionirati Mobile Drive na čelo globalnih napora u pomeranju novih granica u pružanju informacija i mogućnosti zabave u kabini, kontinuirano povezanih unutar i izvan vozila u koja su ugrađene.

Carlos Tavares

-Postoji nešto što je važno koliko i lep dizajn ili inovativna tehnologija, a to je način na koji karakteristike u našim vozilima poboljšavaju život naših kupaca - rekao je Carlos Tavares, Chief Executive Officer u kompaniji Stellantis. - Softver je strateški potez za našu industriju i Stellantis namerava da predvodi sa Mobile Drive-om, kompanijom koja će omogućiti brz razvoj karakteristika i usluga povezivanja koje obeležavaju sledeći veliki razvoj naše industrije, baš kao što je to učinila tehnologija elektrifikacije.

Chairman Young

-Vozila budućnosti će se sve više pokretati softverom i definisati softverom. Kupci danas i u budućnosti zahtevaju i očekuju sve veća softverska i kreativna rešenja za povezivanje vozača i putnika sa vozilom iznutra i spolja. Mobile Drive će ispuniti i premašiti ova očekivanja sa timovima dizajnera i softverskih i hardverskih inženjera“, rekao je Chairman Young Liu iz kompanije Foxconn. - Ovo je prirodno produženje globalnog liderstva kompanije Foxconn u razvoju i primeni pametnih tehnologija za poboljšanje kvaliteta života potrošača širom sveta.

Sav razvoj Mobile Drive-a biće u suvlasništvu kompanija Stellantis i Foxconn. Zajedničko ulaganje sa sedištem u Holandiji radiće kao dobavljač u automobilskoj industriji, konkurišući za isporuku softverskih rešenja i srodnog hardvera za kompaniju Stellantis i druge zainteresovane proizvođače automobila.

Calvin Chih

-Koristeći opsežno znanje o korisničkom iskustvu i razvoju softvera u mobilnim ekosistemima kompanije Foxconn, Mobile Drive će ponuditi napredno pametno rešenje u kokpitu koje će kontinuirano integrisati automobil u vozačev stil života usredsređen na mobilnost - Calvin Chih, Chief Executive Officer u kompaniji FIH.

Ives Bonnefont

-Ovim partnerstvom pomerićemo granice povezane tehnologije automobila i doneti bogata iskustva koja tek treba zamisliti - rekao je Ives Bonnefont, Chief Software Officer u kompaniji Stellantis. -Mobile Drive nam u suštini daje agilnost koja nam je potrebna da bismo pružili digitalno iskustvo budućnosti brzinom koju zahtevaju naši kupci.

Mobile Drive će se fokusirati na razvoj informaciono-zabavnog, telematičkog i cloud servisa, sa softverskim inovacijama za koje se očekuje da uključuju aplikacije zasnovane na veštačkoj inteligenciji, 5G komunikaciju, nadograđene bežične usluge, mogućnosti e-trgovine i integracije pametnih kokpita. Kompanije Foxconn i Stellantis su se prethodno udružile u razvoju dizajnerskog koncepta Airflow Vision, prikazanog u okviru CES®, najuticajnijeg svetskog tehnološkog događaja. Koncept je demonstrirao razmišljanje obe kompanije u sledećoj generaciji vrhunskog prevoza i korisničkog iskustva.

Komentari(0)

sortiraj