Prve naznake kako će izgledati nova Škoda Fabia

Na slici siluete krovna linija nagoveštava nove proporcije malog automobila, koji se prvi put temelji na modularnom poprečnom alatu MQB-A0 Volkswagen grupe

    foto: Škoda
    Podeli
Prve naznake kako će izgledati četvrta generacija modela Škoda Fabia! Na slici siluete krovna linija nagoveštava nove proporcije malog automobila, koji se prvi put temelji na modularnom poprečnom alatu MQB-A0 Volkswagen grupe. Ova platforma poboljšava unutrašnji prostor i podržava upotrebu najsavremenijih sistema asistencije i mogućnosti povezivanja.

Savršen model za mlade porodice

Pogonski sklop pokreće najnovija generacija benzinskih motora, što čini novi model Fabia savršenom za mlade porodice ili kao idealan drugi automobil. Svetska premijera Škoda Fabia zakazana je za proleće 2021. godine. Prelaskom na modularni poprečni set alata MQB-A0 Volkswagen grupe, ovaj novi model je veći od svog prethodnika u svim dimenzijama. Na primer, kako navodi proizvođač, zapremina prtljažnika, koji je već bio jedna od najvećih prednosti modela Fabia, sada je veća za 50 litara. Zahvaljujući krutoj strukturi karoserije, MQB-A0 nosi i dodatna poboljšanja u pasivnoj bezbednosti, kao i mogućnost ugradnje brojnih modernih sistema asistencije, koji su ranije bili dostupni samo u višim klasama vozila.

Moderni benzinski motori

Škoda se odlučila za vrhunske benzinske motore za četvrtu generaciju modela Fabia. Svi motori su iz EVO generacije motora Volkswagen grupe i kombinuju visoku efikasnost sa malim emisijama. Nova Škoda Fabia uvek dolazi s pogonom na prednje točkove, s manuelnim ili automatskim sedmostepenim DSG menjačem. To znači da je mali automobil optimalno opremljen za putovanja u gradu kao i za velike udaljenosti.

Komentari(0)

sortiraj