Pravi moto spektakl u Zrenjaninu

U Zrenjaninu je danas svečano otvorena moto trka ''Velika nagrada Zrenjanina'', u disciplini Moto Klasik i Road Racing u kategoriji 125, na stazi „Industrijska zona jugoistok Zrenjanin"

Organizatori ove moto trke, koja će se bodovati za nacionalni i balkanski šampionat, Auto-moto savez Srbije, Moto savez Srbije, i klub „Petrovgrad“ iz Zrenjanina, uz podršku ministarstva omladine i sporta i AMS Osiguranja, a pod pokroviteljstvom Grada Zrenjanjina, svim ljubiteljima dvotočkaša priuštili su pravi moto spektakl. Sertifikovana staza „Industrijska zona jugoistok Zrenjanin“ na kojoj se vozi trka duga je 3.000 metara, široka 6-7 metara, sa devet krivina, predstavlja divan prizor takmičarima, a i za posetioce. Lepo vreme i takmičarska atmosfera omogućili su zaljubljenicima u motociklizam da zadovoljni podrže 60 takmičara, koji su u Zrenjanin došli iz cele Evrope.

Na ceremoniji otvaranja kao domaćin ovog takmičenja, prvo se svima obratio gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, koji se zahvalio Auto-moto savezu i Moto savezu Srbije na podršci u ovom projektu, rekavši da mu je čast što se posle 15 godina u Zrenjaninu održava takmičenje u moto sportu, na novoj stazi koja je od ogromnog značaja za grad. Takmičarima je poželeo uspešne rezultate i da bezbedno stignu na cilj.

Prisutne je pozdravio i predsednik Auto-moto saveza Srbije Mirko Butulija, koji je čestitao gradonačelniku i organizatorima na uspehu i izgradnji staze, i zahvalio na srdačnoj dobrodošlici.

-Auto-moto savez Srbije veruje da je ovo samo početak promocije moto sporta u Zrenjaninu i nadam se da će se na ovoj stazi već sledeće godine, voziti sve discipline za nacionalni, balkanski i mediteranski šampionat. Duboko sam ubeđen da će Zrenjanin postati centar moto sporta u Srbiji - rekao je Mirko Butulija i zvanično otvorio trku.

Komentari(0)

sortiraj