Kontrole na Horgošu minimalne do 15. januara

Zbog predstojećih praznika, Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i Mađarske postigle su dogovor o minimumu granične kontrole za putnički saobraćaj do 15. januara

    foto: Uprava carina
    Podeli
Carinske administracije dve zemlje takođe su se dogovorile da građanima olakšaju prelazak granice. Ubrzane procedure granične kontrole, policajci i carinici dve zemlje primenjivaće u narednih mesec dana, ali samo kada se broj putničkih vozila na graničnom prelazu Horgoš - Reske naglo poveća.

-Minimum gračnične kontrole primenjuje se u periodu kada nastanu velike gužve prilikom protoka putnika i putničkih vozila i kada su maksimalno ispunjunjeni kapaciteti traka - kaže pomoćnik komandira stanice Granične policije na Horgošu Nenad Živković.

Graničari na Horgošu apeluju na građane da koriste manje frekventne prelaze kako bi izbegli gužve. Miroljub Stojković iz Carinske ispostave na Horgošu navodi da će sporazum koji je postignut između dve policije, carinska služba podržati.

-To znači da će carinski pregled na graničnom prelazu Horgoš biti maksimalno ubrzan. Imamo dovoljan broj ljudi i spremni smo za predstojeće gužve koje se očekuju do 15. Januara - ukazuje Stojković.

Komentari(0)

sortiraj