Kia - Najbolji brend za 2017. godinu

Već drugu godinu zaredom Kia je najbolji brend po zadovoljstvu kupaca i rezultatima studije IQS (Initial Quality Study) kompanije J.D. Power za 2017. godinu

    foto: KIA
    Podeli
Kompanija istražuje zadovoljstvo kupaca 90 dana nakon kupovine vozila, a ovaj proizvođač automobila je napravio više nego odlične rezultate. Kijino poboljšanje kvaliteta je najbolji rezultat bilo kojeg proizvođača automobila u zadnjih 20 godina studije. Ukupno prvo mesto je rezultat pobede u čak pet razreda automobila, što je najviše među svim brendovima. Kompaktni krosover Soul, hibridni krosover Niro, veliki sportski terenac Sorento, kompaktna limuzina Forte i velika limuzina Cadenza su pobednici u svojim razredima. Soul uzima IQS nagradu već treću godinu zaredom, dok Kijina dva najnovija modela - Cadenza i Niro oduševljavaju vlasnike već u prvoj godini prodaje. Cadenza je u studiji osvojila najviše bodova među svim modelima svih brendova i ima najmanji broj problema od svih modela u istraživanju.

Baš svih sedam modela Kia, pored pomenutih pet pobednika, tu su još Optima i Sportage koji su bili deo studije, osvojili su 1. ili 2. mesto u svojoj kategoriji, sa manje problema od konkurencije.
Najnovije dostignuće dodatno je povećalu Kijinu riznicu nagrada i priznanja. Ostale nagrade, koje ocenjuju kvalitet, između ostalog uključuju 1. mesto za Kia Sportage u prošlogodišnjem evropskom istraživanju kompanije J.D. Power o pouzdanosti vozila, što svedoči o dugoročnoj pouzdanosti vozila Kia.
- Kia je pobedila svu konkurenciju u prošlogodišnjoj studiji J.D. Power IQS i mnogi su se pitali možemo li da ponovimo taj uspeh i ostanemo na vrhu. Danas možemo da kažemo jasno i glasno da je Kia najbolja već drugu godinu zaredom, s najviše pobednika po kategorijama od svih brendova. Naš plasman još jednom potvrđuje status Kije kao najboljeg proizvođača automobila i odražava vrhunsku izradu i najviše standarde, čega se držimo kod svakog pojedinačnog vozila koje proizvedemo - rekao je nedavno Michael Sprague, izvršni direktor Kia Motors America.

Godišnji izveštaj je izrađen po odazivu 77.415 vlasnika i 243 modela vozila u 26 razreda automobila. Vozila su ocenjivali na osnovu njihovih voznih svojstava, mogućnosti motora i menjača, kao i širokog raspona problema, povezanih s kvalitetom, koje su prijavili vlasnici novih vozila u prvih 90 dana vlasništva.

Komentari(0)

sortiraj