Jednoglasno jezgro - Najbolji izbor za evoluciju govorne mreže

Na MVC Šangaj 2021, Huawei je zvanično objavio 5G glasovno rešenje, jednoglasno jezgro, pomažući operaterima da poboljšaju kvalitet glasa i izgrade 5G glasovnu mrežu

    foto: Huawei
    Podeli
Glasovni pozivi su se uvek smatrali jednim od najpouzdanijih sredstava komunikacije. Kako protokoli predviđaju da glasovni pozivi ne mogu da se vrate sa 5G na 2G/3G mreže, mreža VoLTE sa sedištem na IMS-u postavljena je kao osnovna govorna mreža nakon početka 5G. Kao takvi, operateri moraju ulagati u više mreža i upravljati njima, što dovodi do nedoslednih usluga, glomaznog upravljanja i drugih problema. Kao rezultat toga, Huawei je predložio rešenje Single Voice Core.

Ovo inovativno rešenje usvaja IMS arhitekturu u celom oblaku i ima za cilj integrisanje CS i IMS mreža kako bi se pojednostavila topologija mreže, nasledile sve osnovne CS usluge i obezbedio objedinjeni interfejs. Rešenjem Single Voice Core smanjuje se vreme transkodiranja medija i vremena prosleđivanja poziva, poboljšavajući kvalitet glasa, smanjujući upotrebu hardvera za 30 odsto i smanjujući OPEKS za 40 odsto.

Obnovljivi izvori energije postaće ključni deo budućih projekata

Kompanija Huawei izložila je kompletan niz rešenja u digitalnom elektro-energetskom poslovanju, koji obuhvata pet ključnih područja - Smart PV, Data Center Energy, iSitePower, Modular Power i mPower. Obnovljivi izvori energije postaće ključni deo budućih projekata, a pomaganje kupcima u smanjenju troškova i povećanju prihoda postaće misija kompanije. Huawei novopokrenuti sistem za skladištenje energije (Energy Storage System) može se koristiti ne samo u domovima, već i u javnim objektima, uključujući škole, opštinske zgrade, centre za pripravnost i male prodavnice, paralelnim povezivanjem više jedinica kako bi se obezbedilo rešenje za pripravnost u slučaju katastrofa. Integrišući AI i Cloud, Huawei uključuje najnovije ICT tehnologije sa PV rešenjem za optimalnu proizvodnju električne energije, čineći tako solarnu elektranu visoko efikasnom, sigurnom i pouzdanom. Za korisnike solarne energije, Huawei je lansirao napredno rešenje zasnovano na konceptu „Optimalni troškovi električne energije i aktivna sigurnost“ za komercijalne, industrijske i rezidencijalne kupce. Poboljšanjem korišćenja solarne energije, Huawei je pomogao u napajanju miliona stanovnika i stotine industrija širom sveta.

Huawei inicijativa podstiče žene programerke

Huawei je zvanično pokrenuo svoj program pod nazivom Huawei Women Developers (HWD), čiji je cilj da osnaži žene programerke u kreiranju alata i aplikacija koje mogu promeniti svet. Ovom inicijativom kompanija želi da podstakne veći broj žena da se pridruže digitalnoj ekonomiji, pružajući im više mogućnosti i platformi za obuku veština. Programerke iz celog sveta mogu se pridružiti programu registracijom na zvaničnoj Huawei Developers veb stranici. Inicijativa takođe ima za cilj da pomogne učesnicama u razvoju karijere, tehnologija i umrežavanja. Polaznice koje ostvare izvanredne projekte sa velikim potencijalom, imaće priliku da budu predstavljene u budućim kampanjama, ali i da prisustvuju na zvaničnim Huawei događajima. U sklopu svoje posvećenosti promociji rodne ravnopravnosti, kompanija je istakla da želi da ohrabruje žene programerke u podsticanju inovativnosti i preduzetništva.

Komentari(0)

sortiraj