Izmena režima saobraćaja u zoni graničnog prelaza Gradina

Nakon puštanja u saobraćaj više od 30 kilometara auto-puta od Pirota do GP Gradina doći će do izmene režima saobraćaja u zoni Graničnog prelaza Gradina

Kako prenose naše kolege iz RTCaribrod, iz Dimitrovgrada u pravcu Sofije sva vozila će se kretati postojećim magistralnim putem do delimično završenog kružnog toka i odatle krakom koji vodi na podvožnjak ispod auto-puta. Istim pravcem kretaće se i vozila koja se sa auto-puta isključuju iz pravca Niša, kao i vozila koja se kreću iz zaseoka Gornje Gradinje i ka tom naselju.

Iz Sofije za isključenje sa auto-puta ka Dimitrovgradu koristiće se u narednom periodu isključivo rampa pre natputnjaka kod baze, koja vodi pored AMSS i izlazi na magistralni put. Napominjemo da će svi oni koji propuste ovo isključenje sa auto-puta moći da se isključe tek na petlji Pirot istok, kod Poljske Ržane.

U narednom periodu na petlji Dimitrovgrad istok kod Gradinja neće biti moguće uključenje ka Nišu, kako iz pravca Dimitrovgrada, tako i za teretna vozila koja izlaze iz baze na GP Gradina. Prvo uključenje na auto-put za ova vozila je petlja Pirot istok. Sva uključenja i isključenja biće obeležena odgovarajućom vertikalnom signalizacijom.

Ovaj režim saobraćaja važiće od danas, pa sve do završetka preostalih krakova i kružnog toka na petlji Dimitrovgrad istok, kao i spajanja leve strane stare i nove leve strane auto-puta kod benzinske stanice OMV.

Komentari(0)

sortiraj