Grupa Renault će proizvoditi sestrinske modele za Mitsubishi Motors

Počevši od 2023. godine, Renault će za Mitsubishi Motors proizvoditi dva sestrinska modela koja će se zatim plasirati na odabrana tržišta u Evropi

    foto: RENAULT
    Podeli
Grupa Renault i Mitsubishi Motors Corporation su najavili novo poglavlje operativne saradnje! Mitsubishi Motors je odlučio da će od Renaulta nabavljati sestrinske verzije njegovih najprodavanijih evropskih modela koji već ispunjavaju regulatorne zahteve i zatim ih plasirati na odabrana tržišta u Evropi.

Počevši od 2023. godine, Mitsubishi Motors će prodavati dva sestrinska modela proizvedena u Renaultovim fabrikama. Reč je o modelima koji se zasnivaju na istim platformama, ali su prilagođeni tako da odražavaju Mitsubishijev DNK. Novopredstavljeni punjivi hibrid Mitsubishi Eclipse Cross i sestrinski modeli koje je proizveo Renault bi trebali da povećaju tržišnu konkurentnost Mitsubishi Motorsa.

Jean-Dominique Senard

-Veoma sam sretan što Mitsubishi Motors stvara novu ponudu u Evropi. Cilj Alijanse je da poveća konkurentnost i podstakne efikasnost deljenja resursa u korist sva tri partnera. Naš pristup se temelji na saradnji i međusobnom poštovanju, a sve sa ciljem poboljšanja efikasnosti sva tri proizvođača i omogućavanja da iskoriste vlastite prednosti, izbegnu udvostručavanje resursa i poboljšaju efikasnost - rekao je Jean-Dominique Senard, predsednik Operativnog odbora Alijanse i Renaulta.

Takao Kato

-Mitsubishi Motors je spreman da predstavi sestrinske modele originalnih Renaultovih vozila na evropskom tržištu i tako privuče nove kupce. Marka trenutno sprovodi niz strukturnih reformi u Evropi i naša odluka je da obustavimo proizvodnju novih vozila za evropsko tržište, koju smo izložili u srednjoročnom strateškom planu iz juna 2020. godine, koji je i dalje na snazi. Međutim, sporazum sa Renaultom o nabavci originalnih delova će nam omogućiti da uz stalne postprodajne aktivnosti ponudimo i nove modele koji su razvijeni i proizvedeni u Evropi - dodao je Takao Kato, glavni direktor marke Mitsubishi Motors.

Luca De Meo

-Naša nova misija je stvaranje značajnih i važnih projekata u sklopu Alijanse a zatim i njihova realizacija. Takav pragmatičan pristup, zasnovan na povećanju vrednosti, čini razliku u našoj proizvodnji i smanjuje emisiju ugljen dioksida naših partnera na evropskim putevima. Ovaj projekat vredan pohvala, ispunjava sva očekivanja naših partnera u pogledu dizajna, regulatornih zahteva i poslovnih ciljeva. Za mene je upravo to suština Alijanse. Grupa Renault je veoma sretna što može da doprinese novom poglavlju u istoriji saradnje - rekao je Luca De Meo, glavni direktor Grupe Renault.

U skladu sa objavom Alijanse iz maja 2020. godine, Grupa Renault, Nissan Motor Co., Ltd. i Mitsubishi Motors, članovi jedne od najvećih alijansi u automobilskoj industriji, nastavljaju da rade na nekoliko inicijativa za jačanje konkurentnosti i ostvarivanje daljeg rasta kroz iskorišćavanje vlastitih položaja na tržištu i geografskih prednosti.

Komentari(0)

sortiraj