Festival No Sleep posetilo više od 25.000 ljudi

Više od 25.000 ljudi iz čak 30 zemalja širom sveta posetilo je novi Egzitov festival No Sleep u Beogradu

    foto: No sleep festival
    Podeli
Tokom tri noći i četiri dana na 12 festivalskih lokacija širom Beograda okupilo se više od 100 predstavnika domaće, regionalne i svetske klupske scene. U programu, koji se odvijao danonoćno, bili su i neki od najtraženijih svetskih zvezda kao što su Fetboj Slim, Nina Kravic, kultna imena kao što su Kasijus, Li Baridž, di-džej Tenis, Marsel Fengler, ali i zvezde nove generacije kao što su Daks Džej, “Aj hejt models“ ili Randomer.

Ljubitelji alternativnog zvuka uživali su u autentičnom zvuku izvođača kao što su Aleksi Perala, Moli, Olof Drejer, Agnes Aves, Blek Merlin, Filip Berg i Paskal Valter, dok je široka domaća i regionalna selekcija obuhvatila neke od ključnih aktera kao što su Marko Nastić, Dejan Milićević i drugi.

Žurka je počela u četvrtak uveče na glavnoj festivalskoj lokaciji, „Hangaru“ u Luci Beograd, gde je antologijskim „Rejvom u Hangaru“ Fetboj Slim držao publiku u visokoenergetskom naboju od prvih do poslednjih taktova, uz hitove Praise You, Right Here, Right Now ili Star 69.

Već narednog dana, festival je u punom kapacitetu zavladao beogradskim klubovima „Dragstor“, „20/44“, „Marš Open Spejs“, „Mladost“, „Mint“ i drugim. Jedna od najvećih zvezda, Nina Kravic, u furioznom dvosatnom setu u Hangaru, još jednom je potvrdila status liderke današnjeg tehno pokreta, dok su je u stopu pratili mladi tehno magovi Daks Džej i „Aj Hejt Models“.

Nakon dva dana prave rejverske atmosfere, subota u „Hangaru“ bila je rezervisana za fanove melodičnog, emotivnog hausa koji su u pravom subotnjem maniru bili raspoloženi za ples i krajnje opuštenu, klupsku atmosferu. Noćni simbol Pariza, klub „Reks“, proslavio je 30 godina neumornog rada, a njihovi muzički gosti u Beogradu bili su Kasijus, Li Baridž, Moli i Paskal Valter, dok su domaćini ove žurke bili minimal mag Petar Cvetković, Marko Nastić, koji je dočekavši prve zrake jutarnjeg sunca svojim nastupom i zvanično zatvorio glavnu festivalsku lokaciju No Sleep festivala.

Na noćnom programu u beogradskoj „tehno katedrali“ nizali su se domaći izvođači Vanja Bursać, Vojkan Bećir i Sonja Sajzor nakon kojih je famozni Olof Drejer, muzički genijalac iz kultne švedske grupe „D Najf“, u svom euforičnom di-džej setu poveo publiku na putovanje ispod prepoznatljivog svoda kluba „Dragstor“.

No Sleep karavan nakon finalnih aftera u klubovima „Dragstore“ i „Mint“, svojevrstan ispraćajni matine održan je u baru „Pržionica“, gde su selektorski duo „Akioki“ i zvanično zatvorio ovogodišnje izdanje festivala, koji je pokrenut u svom „nultom“ izdanju prošle godine u okviru „Egzit“ festivala.

Komentari(0)

sortiraj