Automobili godine u novinarskim rukama

Trinaest članova žirija Asocijacije automobilskih novinara Srbije na aerodromu Vršac testirali su 24 automobila, nominovana za četvorotočkaša godine u četiri kategorije

Sve je prštalo na aerodromskoj stazi u Vršcu! Naime, trinaest članova žirija Asocijacije automobilskih novinara Srbije, temeljno su testirali nominovane četvorotočkaše, a krajni sud, kada se slegnu emocije, daće krajem februara gde će glasati po svom ličnom izboru za automobile nominovane za ovu godinu.

Kao i prethodnih godina, biraju se automobili u četiri kategorije - sa cenom do 15 hiljada evra, preko 15 hiljada evra, SUV/Crossover godine i Best buy automobil. Pred članovima žirija našli su se automobili koji su se na našem tržištu pojavili tokom prethodne godine. Na stazi su se našla 24 četvorotočkaša, reklo bi se, ono što je trenutno najaktuelnije na Evropskom tržištu - Seat Ibica, Mercedes S klase, Volvo V60, Nissan X-Trail, Dacia Duster, Nissan Qashqai, Alfa Romeo Stelvio, Seat Arona, Volkswagen Polo, Suzuki Svift i Ignis, Toyota Yaris, Opel Grandland X, Crossland X i Insignia, VW T- Roc, Peugeot 5008, Fiat 500L Van, Toyota Lend Cruiser, Ford Fiesta, BMW X3, Nissan Micra, Honda Civic, kao i Jeep Compass.

Drugi kriterijum izbora je da svaki kandidat mora biti prodat i registrovan u najmanje 10 primeraka. Proglašenje pobednika i svečano uručenje nagrada zakazano je za prvi dan BG Car show-a 22. marta 2018. godine. Članovi ovogodišnjeg žirija za izbor Automobila godine su Petar Živković, Srđan Predojević, Aleksandar Tucaković, Nebojša Lindić, Aleksandar Cvetković, Pavle Barta, Tina Vujanović, Nikola Radulović, Mladen Radulović, Aleksandar Uglješić, Darko Gigić i Vladica Šljivić.

Komentari(0)

sortiraj