Audi Q5 - Samouveren i dinamičan

Audi Q5 je godinama jedan od najprodavanijih vozila u SUV premijum segmentu na evropskom tržištu

    foto: AUDI
    Podeli
  • params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?>
Na tržište Srbije došli su prvi modeli novog Audi Q5 i to najprodavaniji Audi Q5 S-line 2.0TDI 150kW quattro s-tronic. Sa restilizovanim modelom, Audi je ovaj model učinio još boljim i još atraktivnijim. Optimizovani Q5 kombinuje sportski karakter sa odličnim performansama za svakodnevnu upotrebu po gradu i na otvorenom putu. Dolazi sa širokim spektrom infotainment i sistema asistencija. Oštar spoljni dizajn ovog izuzetno uspešnog modela naglašava Q identitet i sa ponosom predstavlja zadnju svetlosnu grupu po prvi put u svetu sa digitalnom OLED tehnologijom.

Jezik dizajna novog modela Audi Q5 fascinira svojim sportskim elementima i samouverenim nastupom. Prednji deo vozila sa izraženim karakteristikama, visokim otvorima za vazduh i ravnom, širokom zaštitnom rešetkom hladnjaka u obliku oktagona i vertikalnom optikom rebrastih elemenata svedoče o samouverenosti ovog modela. Završeci izduvnih cevi u obliku trapeza, difuzor sa poprečnom kopčom i hromirana lajsna ispod svetala duž celokupne širine vozila skladno zaokružuju njegov dinamičan dizajn.

Nova svetla

Podela OLED dioda u male segmente koji mogu da se pojedinačno navode uz trodimenzionalni raspored omogućava nove kompozicije svetala zahvaljujući impresivnoj inscenaciji. Pri kupovini vozila raspoloživa su tri dizajna zadnje svetlosne grupe. Karakter zadnjih svetala se automatski prilagođava. Digitalna OLED zadnja svetla pri tome raspolažu prepoznavanjem objekata i u prostoru iza vozila. Kada je vozilo u stanju mirovanja i kada mu se sa zadnje strane na udaljenosti manjoj od dva metra približava drugo vozilo ili drugi učesnik u saobraćaju, svi OLED segmenti automatski će se aktivirati z alakšu uočljivost.

Dinamično ubrzanje i agilno upravljanje

Kako navodi proizvođač, novi Audi Q5 oduševljava spontanim, dinamičnim ubrzanjem i agilnim upravljanjem. On serijski raspolaže potpuno varijabilnim pogonskim sistemom quattro. To omogućava podelu pogonskih sila na pojedinačne točkove u skladu sa potrebama. Funkcija blokiranja sa mehaničkim delovanjem konstruisana je tako da garantuje vrlo dobru dinamiku vožnje i bez kašnjenja raspodeljuje pogonske momente na prednju i zadnju osovinu. Time se obezbeđuje izvrsna trakcija i stabilnost unutar kolovozne trake. Elektronski regulisani pneumatsko oslanjanje sa bezstepenim, adaptivnim amortizacionim sistemom na sva četiri točka automatski reguliše nivo i amortizaciju vozila. Takođe, Audi drive select paket omogućava podešavanje željene karakteristike vozila u raspoloživim modusima.

Inteligentna rešenja

Kombinacija izdašnih dimenzija, performansi i funkcionalnosti, svaki dan odlikuje novi model Q5 kao premium SUV vozilo. Naslon zadnjeg sedišta novog modela Audi Q5 podeljen je na tri segmenta, a po želji može da se pomera uzdužno uz mogućnost podešavanja nagiba. Inteligentna rešenja kao što su serijska, varijabilno preklopiva klupa, opciono senzorsko upravljanje električnim poklopcem prtljažnika i dodatno spuštanje putem opcionog pneumatskog oslanjanja olakšavaju utovar vozila.

Puno prostora za individualnost

Izdašan koncept prostora model Q5 ima dovoljno mesta za pet osoba uz komforan prostor za glavu i noge. Visok položaj sedenja obezbeđuje dobar pregled u saobraćaju. Horizontalne linije vozila dodatno ističu utisak širine i udobnosti. Duž celokupne širine instrument table proteže se trodimenzionalno oblikovana dekorativna lajsna koja stilski zaokružuje eleganciju celokupnog utiska. Ponuda opreme sedišta ide sve do masažne funkcije. U uslovima smanjene vidljivosti opciono ambijentalno osvetljenje uspostaviće atraktivne akcente - serijski u paketu opreme interijer design selection. Audi Q5 je dugačak 4,68 metara, širok je 1,89, u visinu se proteže na 1,66, a međuosovinsko rastojanje je 2,8 metara.

Umreženost sa svetom

Umreženost sa svetom, nešto što je u modelu Audi Q5 razumljivo samo po sebi. Uz online POI odredišta mogu na primer da vam se direktno u navigacionom sistemu prikažu obližnje benzinske stanice ili javne garaže. Pri tome vam se prikazuje i njihovo radno vreme, raspoloživost i cene. Zahvaljujući izrazito detaljnim podacima u stvarnom vremenu o situaciji u saobraćaju, zastojima, preprekama i prestancima zastoja, online saobraćajne informacije plus mogu vam pomoći pri pronalasku najbrže rute do odredišta.

Uz navigaciju myAudi možete da planirate traženje odredišta i navođenje po ruti direktno na svom pametnom telefonu. Pri pokretanju vozila ti podaci će se besprekorno i sasvim komforno poslati u navigacioni sistem vozila i onda nastaviti da se prikazuju. Tokom izlaska iz vozila pametni telefon ponovno automatski preuzima navođenje po ruti i vodi vas posljednjih nekoliko koraka do odredišta.

Cena od 43.442 evra

Novi Q5 u Srbiji se prodaje od 43.442 do 59.191 evro u zavisnosti od paketa opreme i agregata ispod haube. Više o modelu, cenama i paketima možete pronaći na www.audi.rs.

Komentari(0)

sortiraj