AANS - Oštra konkurencija za Automobil godine u Srbiji

Žiriranje za Automobil godine 2020 u Srbiji je u punom jeku, a proteklog vikenda su održane test vožnje finalnih kandidata

    foto: DMOTION.RS
    Podeli
  • params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?>
Izbor za Automobil godine 2020 Asocijacije Automobilskih Novinara Srbije (AANS) privodi se kraju! Proteklog vikenda je održan test dan finalnih kandidata za ovogodišnji izbor. Testiranje automobila održano je na području Kosmaja, a članovi žirija imali su priliku da vozila isprobaju u različitim uslovima vožnje - na auto-putu, magistralnom putu, kao i zatvorenom poligonu.

Proglašenje uoči BG Car Show-a

Kao što se moglo očekivati, glavni kandidati i najoštrija konkurencija vodi se u segmentu malih automobila, u kojem je u poslednjih godinu dana bilo najviše premijera novih modela. Za titulu Automobil godine bore se Renault Clio, Opel Corsa, Peugeot 208 i Volkswagen T-Cross, dok je jedini kandidat među hibridima Mercedes E klasa 300De, koji objedinjava plug-in hibrid i dizel pogon.

I ove godine kandidati su veoma izjednačeni, pa žiri neće imati lak posao. Sledi sabiranje utisaka, konsultacije i ocena kandidata. Žiri Asocijacije Automobilskih Novinara Srbije, koji ove godine čini osam novinara, uoči Sajma automobila održaće završno glasanje i proglasiti pobednike.

PR-a godine i najbolji novinarski tekst i fotografija

Žiri će i ove godine dodeliti nagradu za PR-a godine, nagradu za najbolji novinarski tekst i fotografiju, koja će od ove godine biti objedinjena, kao i specijalno priznanje za životno delo. Ovogodišnji članovi žirija su Petar Živković (Večernje novosti), Miljan Terzić (Auto Bild), Srđan Predojević (Prva TV), Mladen Radulović (Kurir), Dragan Milutinovć (RTS/Mobil E), Vladica Šljivić (Plumrace.rs), Aleksandar Uglješić (Dmotion.rs), a predsednik žirija je Aleksandar Tucaković (RTS).

Komentari(0)

sortiraj