Zvezda BMW štanda - BMW i8 Roadster

Pravo sa sajma u Ženevi, novi BMW i8 Roadster, sportski automobil budućnosti, premijerno je prikazan publici u Srbiji na BG Car Show

    foto: Vladimir Beatović
    Podeli
Jedna od potvrđenih zvezda BMW štanda ovogodišnjeg sajma, BMW i8 Roadster, garantuje uživanje, a uz pomoć eDrive komande i praktično bešumnu vožnju „bez krova“, lišenu emisija štetnih gasova, do brzine od 120 km/h.

Ovaj model odlikuje moćan spoljni dizajn sa dinamičnom i elegantno istegnutom siluetom kao i vizuelo nižim centrom gravitacije. Roadster koncept odlikuje LifeDrive arhitektura - laka konstrukcija od aluminijuma i CFRP (karbon fibera) prepoznatljiva za BMWi modele.

Meki krov pokriva veliku površinu i potpuno je električan, otvara se i zatvara veoma tiho, na pritisak dugmeta i to za 15 sekundi prilikom vožnje do 50 km/h. Slaže se u uspravan položaj koji štedi prostor, stvarajući oko 100 litara dodatnog skladišnog prostora iza sedišta.

Ovaj plug-in hibrid sadrži dodatno razvijenu BMW eDrive tehnologiju, koja omogućava veću autonomiju u čisto električnom modu.

Strogo optimizovana BMW eDrive tehnologija u novom i8 ima povećanu maksimalnu snagu elektromotora za 12 KS i sada je 143 KS, a kapacitet ćelije baterije je povećan sa 20 na 34 Ah (ukupni energetski kapacitet sa 7.1 na 11.6 kWh) što omogućava povećanu dinamiku i primetno uvećanje autonomije, lišene emisija štetnih gasova.

Vožnja samo elektromotorom u auto modu je moguća do brzine od 105 km/h (ranije 70 km/h). Pritiskom na eDrive dugme i prelaskom u maxEdrive mod čisto električni prag pomera se do 120 km/h, a autonomija u ovom režimu iznosi 53 kilometara.

Trocilindarski benzinski motor ima nepromenjenu izlaznu snagu od 231 KS. Kombinovana potrošnja benzina je 2,1 litar na pređenih 100 kilometara. Novi BMW i8 Roadster kao standardnu opremu ima ekskluzivne aluminijumske točkove od 20-inča u double-spoke stilu.

E-Copper metalik i Donington Grey metalik spoljne boje dostupne su za ovaj model. Carpo unutrašnji dizajn ekskluzivno u boji Ivory White/Black. Nova opcionalna Accaro unutrašnja ukrasna lajsna u Amido/E-Copper boji. “Roadster” natpis nalazi se na C-stubovima koji je specifičan za ovaj model.

Komentari(0)

sortiraj