Zlatibor spreman za veliki broj turista, lokaliteti otvoreni za posetioce

Predstojeći vikend, kao i praznik, 15. i 16. februar, kojim se obeležava Dan državnosti Republike Srbije, veliki broj turista dočekaće na Zlatiboru

    foto: SHUTERSTOCK
    Podeli
Smeštajni kapaciteti na planini su u velikoj meri popunjeni, a oni koji nisu rezervisali svoj smeštaj na vreme moraće prilično da se potrude kako bi pronašli slobodan apartman. Na radost više od 30.000 gostiju, koliko se očekuje da će stići na Zlatibor tokom predstojećeg praznika, turistički lokaliteti i atrakcije svakodnevno će biti otvoreni za posete. Ono što zavređuje najveću pažnju velikog broja turista jeste novootvorena Gold gondola, koja povezuje centar Zlatibora i najviši vrh Tornik.

Gondola otvorena od 9.30 sati

Gondola će raditi svakog dana od 9.30 časova, a početna stanica nalazi se nedaleko od centra i Kraljevog trga, iza zlatiborske pijace. Poslednja vožnja u toku dana, sa početne stanice na Zlatiboru je u 15 časova (od Zlatibora ka Torniku), a poslednja vožnja sa krajnje stanice (od Tornika ka Zlatiboru) je u 16 časova. Podsećamo da se najdužom gondolom na svetu do sada provozalo preko 30.000 ljudi, za nepunih mesec dana od otvaranja.

Tornik je spreman da primi sve ljubitelje skijanja

Iako je sneg na Zlatiboru proteklih dana padao manjim intenzitetom, zahvaljujući sistemima za veštačko osnežavanje i temperaturi ispod nule, ski centar Tornik je spreman da primi sve ljubitelje skijanja i zimskih sportova. Radno vreme skijališta je svakog dana od 9 do 16 časova, a za skijaše i bordere otvorene su sve staze osim crne staze Zmajevac. Na ski centru Tornik nalazi veliki broj ski škola i ski renti gde se može iznajmiti oprema.

Avantura park

U snegu i zimskim aktivnostima može se uživati i u centru Zlatibora. U okviru Avantura parka nalazi se skijaški centar koji se prostire na tri hektara i raspolaže sa tri ski staze. Staze su pokrivene sistemom za veštačko osnežavanje, pa će Ski avantura biti otvorena za posetioce svakog dana od 9 do 19 časova.

Dino park, Stopića pećina, vodopad u Gostilju…

Veliki tematski Dino park svoja vrata posetiocima otvara svakog dana od 10 do 17 časova, a lokaliteti u okolini Zlatibora takođe će biti otvoreni za obilaske. Stopića pećina radiće sakog dana od 9.30 do 16.30 časova, muzej "Staro selo" Sirogojno od 9 do 16 časova, dok je vodopad u Gostilju moguće obići od 9 do 16.30 časova svakog dana.

Ljubitelji adrenalinskih aktivnosti na nekoliko lokacija u centru Zlatibora mogu iznajmiti kvadove i četvorotočkaše. Lepo vreme koje meteorolozi najavljuju za predstojeći vikend idelna je prilika da se prošeta nekom od obeleženih pešačkih staza, a mogućnost iznajmljivanja konja i kočija prilika je da se planina istraži na veoma atraktivan i neobičan način.

(TO Zlatobor)

Komentari(0)

sortiraj