Zeleni pauk ponovo u akciji

JKP Parking servis je sprovelo veliku akciju uklanjanja nepropisno parkiranih vozila sa šetališta i zelenih površina na Ušću

    foto: JKP PARKING SERVIS
    Podeli


U koordinaciji sa Komunalnom inspekcijom, Saobraćajnom i Komunalnom policijom, kao i Interventnom jedinicom beogradske policije, tokom noći, između petka i subote, po nalogu komunalne inspekcije, uklonjeno je oko 100 bahato parkiranih automobila.

U vanrednoj akciji su između ostalih, dizalicama „pauk“ preneti i luksuzni automobili, što pokazuje da niko nije privilegovan i da se propisi moraju poštovati.

Vanredne kontrole u svim delovima Beograda

Direktor JKP Parking servis Beograd Andrija Čupković je ovom prilikom apelovao na vozače da ne parkiraju na zelenim površinama i najavio da će Zeleni pauk nastaviti sa vanrednim kontrolama u svim delovima grada.

-Parkiranjem na zelenim površinama pojedinci uništavaju i tek obnovljene zelene površine u parku Ušće, koji je predviđen za rekreaciju i uživanje, kao i za igru najmlađih u prirodi. To ne smemo dozvoliti, moramo stati na put pojedincima koji se trude da naruže sliku lepšeg i boljeg Beograda za koji se borimo - objašnjava Čupković i dodaje:

-Otvaranje Muzeja savremene umetnosti i rekonstrukcija parka „Ušće” doprineli su da ovaj deo grada u potpunosti promeni izgled, koji ćemo zajedno sa svim gradskim službama i policijom sačuvati od uništavanja neodgovornih vozača. Naše dizalice svakodnevno asistiraju saobraćajnoj policiji i komunalnoj inspekciji i prethodnih godina smo sproveli više stotina ovakvih noćnih akcija.

Akcije uklanjanja nepropisno parkiranih vozila ćemo nastaviti i u narednom periodu posebno u parkovima, pored priobalja i ugostiteljskih objekata, jer smo odlučni u nameri da sačuvamo komunalni red, naročito u onim delovima grada, koji su, posle više decenija nemara i propadanja, konačno obnovljeni zahvaljujući velikim naporima Grada Beograda - rekao je Čupković.

Velike akcije uklanjanja nepropisno parkiranih vozila organizovane su i prethodnih godina. Tada je tokom večeri uklanjano i do 100 automobila iz Ulice Strahinjića Bana i okolnih ulica na Dorćolu, iz Njegoševe ulice, Omladinskih brigada na Novom Beogradu, sa Topličinog venca, okoline Hrama Svetog Save na Vračaru i sa zelenih površina ispred splavova i noćnih klubova.

Komentari(0)

sortiraj