Završena Međunarodna biciklistička Trka kroz Srbiju

Posle četiri etape i prevezenih 601,4 kilometara, 61. Međunarodna biciklistička Trka kroz Srbiju, završena je poslednjom etapom od Prijepolja preko Nove Varoši, Jasenova, Arilja, Lučana, do Čačka

    foto: Škoda
    Podeli
  • params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?>
U Čačku je obavljena svečana ceremonija proglašenja pobednika, pobednik trke je francuski takmičar Žan Gube, a najbolji takmičar iz Srbije u generalnom plasmanu je Čačanin Marko Danilović. Ovogodišnja međunarodna biciklistička Trka kroz Srbiju koja se održala po šezdesetprvi put, na startu u Požarevcu, okupila je 21 ekipu sa 121 takmičarem sa svih meridijana (čak 25 nacija). U sastavu reprezentacije Srbije sa startnim brojem 1 nastupio je Marko Danilović, kapiten reprezentacije i Aleksa Radmilac u sastavu Mladih nada.

Prva etapa vožena je od Požarevca do Mionice, druga od Mionice do Čačka, treća od Čačka do Prijepolja i četvrta od Prijepolja do Čačka. Poslednju etapu pobedio je takmičar iz poljske ekipe Maszovsze Serce. Banaszek Alan je bio ispred Hoen Alexa i Tvetcov Sergeja iz Američke ekipe Wildlife Generation Pro. Najbolji takmičar iz Srbije bio je Đordje Đurić koji je osvojio šesto mesto.

U generalnom plasmanu, trku je pobedio francuski biciklista Žan Gube i osvojio žutu majicu, simbol najboljeg u karavanu. Drugi je bio biciklista iz Belorusije Johen Sobal, a treći takođe francuski biciklista Tristan Delakru. Trku je završilo 85 biciklista. Biciklisti iz Srbije uspeli su da pobede drugu etapu od Mionice do Čačka, Jovan Divnić bio je prvi, a Dušan Kalaba drugi. Najbolje plasiran biciklista iz Srbije u generalnom plasmanu bio je Čačanin Marko Danilović koji je osvojio dvadeset deveto mesto.

Pobednicima i nosiocima ostalih majica nagrade su predali predstavnik Čačka, zamenik Gradonačelnika Vladan Milić, Predsednik Biciklističkog saveza Srbije Radomir Pavlović, Predsednik i sportski direktor biciklističkog kluba Borac dr Vladimir Milošević i Dragan Dostanić, marketing menadžer kompanije Auto Čačak, Marija Kostić. Posebne zahvalnice od strane direkcije Biciklističkog saveza Srbije uručene su Gradu Čačku, Biciklističkom klubu BORAC za 75 godina svog postojanja i kompaniji Auto Čačak koja je bila sponzor trke i zelene majice, a vozila brenda Škoda su bila oficijelna vozila trke.

Komentari(0)

sortiraj