Završava se saniranje naprslina na autoputu kroz Grdelicu

Na južnom kraku Koridora 10, na deonici od Caričine doline do tunela Manajle, završava se saniranje naprslina na površinskom sloju asfalta

    foto: KORIDORI SRBIJE
    Podeli
Nedostaci su uočeni na tri mesta gde je asfaltiranje prekidano zbog loših vremenskih uslova, objašnjavaju u preduzeću Integral inženjering, koje je radilo tu deonicu. Sanacija koja košta 450.000 dinara i ide na teret izvođača radova. Iz nadzornog organa ističu da problem nije veliki i da se sanacija obavlja radnim danima kada je saobraćaj slabijeg intenziteta.

-Želim da se izvinim zbog ovih okolnosti koje su se dogodile na terenu, trenutno Integral inženjering izvodi radove na sanacija pukotina na ovoj deonici na tri mesta. Radi se poslednja sanacija. Mi smo asfaltirali habajući sloj debljine četiri centimetara u kišnom periodu u maju 2018. godine, to ne znači da smo asfaltirali po kiši, to znači da smo prekidali asfaltiranje kada je počinjala kiša i da imamo više mesta nastavka asfaltiranja - istakao je za RTS Darko Milovanović, predstavnik izvođača radova.

Entoni O'Nil, predstavnik firme Luid Berger koja je nadzorni organ, rekao je da između izvođača i investitora postoji klauzula koja se odnosi na situacije kad dođe do pukotina na deonicama.

-Ovo nije idealna situacija, ali je prosto nešto normalno što se često dešava za vreme garantnog perioda i u Srbiji i u inostranstvu. U ugovoru između izvođača i investitora postoji klauzula koja se upravo brine za ovakve situacije, odnosno za saniranje tih mana do kojih dođe nakon što se trasa otvori za saobraćaj - naglasio je O'Nil.

U JP Putevi Srbije ponovo ističu da je autoput potpuno bezbedan za saobraćaj. Podsetimo, pre dva dana na autoputu kroz Grdelicu pojavile su se naprsline, i to na delu puta između Caričine doline i tunela Manajle.

Komentari(0)

sortiraj