Zašto je baš Sajam odabran za smeštaj zaraženih korona virusom

Vojska Srbije postavila je u hali 1 beogradskog Sajma 3.000 kreveta, u kojima će biti smešteni pacijenti sa najblažim oblicima koronavirusa

    foto: BEOGRADSKI SAJAM
    Podeli
Ministar zdravlja Zlatibor Lončar ukazao je na to da je kineskim stručnjacima izloženo više lokacija za smeštaj pacijenata i odabran je Sajam. Razlog je, kaže, kontrola situacije.

-Moraju da postoje posebni ulazi za pacijente, posebni za osoblje, lekare i sestre i još neki faktori koji moraju da se ispune da bi bilo bezbedno. Iz njihovog iskustva je Sajam odabran, struka je odlučila da bi to bilo najbolje. I oni su svoje slične prostorije imali - napominje ministar.

Tačno će se, objašnjava, odrediti kako će šta funkcionisati na Sajmu, šta će se koristiti, kakva su pravila ponašanja.

-Mogu samo da kažem da ćemo sve ono što struka odredi i preporuči sprovesti i poslušati. Jasno mi je da se to nekome ne sviđa i ne odgovara, molim vas da shvatite situaciju da nemamo izbora - naglašava ministar.

Ministar je objasnio da Vojnomedicinska akademija neće više biti u sistemu, odnosno u njoj neće biti smešteni pozitivni na koronavirus. Umesto VMA, pacijente će prihvatiti Gradska bolnica Zvezdara.

-Pacijenti se već premeštaju sa VMA, od sutra VMA funkcioniše kao gradska bolnica, biće dežurna svaki dan za civile i prihvataće sve one koji nisu pod sumnjom i raditi najnormalnije. Gradska bolnica Zvezdara baviće se samo ljudima pozitivnim na koronavirus - istakao je Lončar.

Bolnica na Zvezdari prihvatiće pacijente kada se popune bolnice Dragiša Mišović i Zemunska bolnica.

-Neko ko pripada da ide u Gradsku bolnicu, neće ići tamo nego na VMA - rekao je Lončar.

(RTS)

Komentari(0)

sortiraj