Za vikend legendarna trka Nagrada Beograda - Ušće 2018

Tokom vikenda na čuvenoj stazi Ušće, održaće se legendarna kružna auto trka Nagrada Beograda - Ušće 2018

    foto: SAKSS
    Podeli
Legendarnu trku organizuju Auto-moto savez Srbije, Sportski auto i karting savez Srbije, Sportski auto-moto savez Beograda, uz podršku Skupštine grada Beograda, Sportskog saveza Srbije, AMS Osiguranja i Ministarstva omladine i sporta.

Staza dugačka 2.325 metara

Na stazi dugačkoj 2.325 metara, na ušću Save i Dunava, nastupiće stotinak vozača koji će u subotu u 11 časova nakon verifikacije i tehničkog prijema, u svih pet divizija održati po dva treninga od 15 minuta. U nedelju, u 12 časova svečano se otvara kružna trka, koja će se bodovati FIA Centralno-Evropsku Zonu (CEZ), Nacionalni šampionat Srbije, otvoreno Prvenstvo Srbije i Šampionat Bosne i Hercegovine.
Događaj od izuzetne važnosti
Nagrada Beograda - Ušće 2018 je događaj koji je od izuzetne važnosti za grad Beograd i celu Srbiju. Ovo je tradicionalna popularna manifestacija koja ima domaći i regionalni značaj, pa je ljubiteljima auto trka omogućeno da mogu besplatno uživaju u dvodnevnom spektaklu. Ulaz na trku i ovog puta biće slobodan.
Otvorene su sve klase i discipline, voziće se u pet divizija, što znači da se vozi i klasa fiće koja kod mnogih ljubitelja automobilizma budi i nostalgiju. Do sada je prijavljeno preko 90 takmičara, od kojih mnogi dolaze iz zemalja u okruženju.

AMSS skreće pažnju publici da je potrebno da sluša redare i poštuje red, kako bi trka prošla bez incidenata. Jedino bezbedna trka može da bude uspešna.

Komentari(0)

sortiraj