Za svaku pohvalu - Škoda proizvela sedam miliona Octavia

Najprodavaniji model Škoda Octavia je nedavno napravila još jednu prekretnicu! Škoda je do sada proizvela čak sedam miliona jedinica ovog popularnog modela širom sveta

    foto: Škoda
    Podeli
  • params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?>
To je fenomenalan dokaz popularnosti ovog modela, koji je dugo bio najprodavaniji i najpopulaniji Škoda automobil, od strane proizvođača automobila sa sedištem u Mlada Boleslavi. Cifra od sedam miliona je zajednički uspeh jednog istorijskog i četiri moderne generacije ovog vremena.

Octavia dobila ime od broja osam

Octavia, koja je dobila ime od broja osam zato što je Škoda osmi posleratni model koji je proizveden od 1959. do 1971. godine, sa ukupno 365.400 napravljenih jedinica. To je bio ogroman uspeh u to vreme. Kompanija Škoda u 2019. godini je proizvela 373.700 modela Octavia.

Prva moderna generacija od 1996. do 2010. godine

Prva moderna generacija koja se proizvodila u periodu od 1996. do 2010. godine imala je ukupno 1.442.100 jedinica. Druga generacija, koja je predstavljena u Ženevi 2004. godine, imala je prodaju preko 2,5 miliona jedinica.

Proizvodnja nove generacije u toku

Treća generacija modela Octavia, koja je premijerno prikazana u 2012. godini, prodata je u preko 2,8 miliona primeraka. U novembru, svet se upoznao na prvi pogled sa četvrtom Octavia generacijom, a proizvodnja ovog modela je u toku.

Komentari(0)

sortiraj