Vrtići počinju sa radom 11. maja

Od 11. maja počeće da rade vrtići i produženi boravak u školama. Roditelji treba do kraja dana da se o tome izjasne na uputima koje su dobili iz vrtića

    foto: SHUTERSTOCK
    Podeli
Roditelji će morati da dostave vrtićima potvrdu poslodavca da moraju na posao, a decu mogu i naknadno da prijave za vrtić. Međutim, u ovom momentu to ne bi trebalo da bude masovan povratak mališana u vrtiće već samo za potrebe roditelja koji kreću na posao.

Oko 225.000 mališana u Srbiji je predškolskog uzrasta, ali očekuje se da će polovina krenuti u vrtić. Obavezna je dezinfekcija prostora i pridržavanje bezbednosnih pravila kao što su nošenje maski i rukavica kada je reč o vaspitačicama. U Ministarstvu prosvete kažu da se trenutno radi procena koliko je vaspitačica radno sposobno, jer i među njima ima obolelih od kovida 19 ili angažovanih na drugim mestima.

Doneta je odluka i za đake do 12 godina. Namera je da se organizuju dnevni boravci u školama kako deca ne bi bila sama. Prema procenama to će iskoristiti oko 30 odsto dece. Ova ispomoć roditeljima takođe kreće 11. maja.

Komentari(0)

sortiraj