Vožnja kroz 125 godina istorije u Škoda muzeju

Izložba pod nazivom Tradicija u budućnost u Škoda muzeju u Mladoj Boleslav povešće vas na putovanje kroz 125 godina istorije češkog proizvođača automobila

    foto: Škoda
    Podeli
  • params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?>
Izložba prikazuje kako je Škoda postala svetski poznati proizvođač automobila i omogućava da se divite prvom češkom sportskom automobilu. Kao i na stalnoj postavci u muzeju koja prikazuje Škoda automobile, uključujući prvi automobil kompanije Laurin & Klement, Voiturette A, na ovoj izložbi posetiocima Škoda muzeja pruža se prilika da još detaljnije upoznaju 125 godina istorije brenda. Ova izložba fokusira se na različite segmente, detalje i interesantne elemente povezane sa bogatom istorijom proizvođača automobila.

Andrea Fridlova

-Kada uđete u muzej, dočekaće vas predivan dizajn kontrast neobične Zlatne studije, predmeta koji je negde između skice i modela automobila, i Škoda Popular Monte Carlo, koji muzej prikazuje samo u posebnim prilikama - kaže Andrea Fridlova, direktor Škoda muzeja.


Izložba prati vremenski okvir koji prikazuje ključne prekretnice u istoriji kompanije. Pored toga, izložba nas upoznaje sa istaknutim pojedincima, 120-godišnjom istorijom proizvodnje alata u Mladoj Boleslav i uspehom u auto-moto sportu.

-Želela bih da napomenem beli Laurin & Klement BSC, prvi sportski automobil iz 1908. godine napravljen na teritoriji današnje Češke - kaže Andrea Fridlova, fokusirajući se na jednu od glavnih atrakcija izložbe.

Posetioci izložbe će videti i viziju budućnosti i razvoja mobilnosti i digitalnih usluga. Izložba će trajati do 10. januara 2021. godine.

Vremeplov

Jedan od načina na koji Škoda slavi 125 godina istorije je virtuelna igra pod nazivom Vremeplov u Škoda muzeju, koja omogućava da sednete za volan automobila poput Voiturette A, Tudor ili Favorit, i da krenete na putovanje kroz istoriju kompanije. Igra koristi bežične slušalice za virtuelnu realnost i bežični upravljač kao kontroler koji igračima daje povratne informacije tokom vožnje. Izrađuje se 3D štampanjem.

Svaka vožnja se odvija u definisanom periodu, uključuje detalje poput džinovskih komponenti datog modela automobila, a muzika perioda poboljšava atmosferu. Vremeplov trenutno mogu da igraju samo posetioci izložbe u Škoda muzeju u Mladoj Boleslav kojom se obeležava 125 godina istorije kompanije. Kompanija planira da obožavaocima brenda omogući priliku da probaju igru preko svojih dilera.

Komentari(0)

sortiraj