Volvo EX90 s podrškom Google-ove nove mape visoke rezolucije

U dolazećem modelu Volvo EX90, lidar, kamere i radari udružuju snage kako bi razumeli okruženje vašeg automobila i pomogli da ostanete bezbedni

    foto: VOLVO
    Podeli
Kročite u Google HD mape - sveobuhvatnu kartu, osmišljenu posebno za proizvođače automobila, koja pruža vrlo detaljne i ažurirane informacije o putevima. Nastavljajući dugogodišnju saradnju s Google-om, Volvo Cars i strateški partner Polestar biće prvi proizvođači automobila koji će uvesti svoju HD tehnologiju karata u svoje automobile, počevši od nedavno predstavljenih modela Volvo EX90 i Polestar 3.

Zahvaljujući integraciji Google-ove mape visoke rezolucije objediniće se podaci iz vodećeg senzora u industriji (postavljenog u Volvo modelu EX90) s Google-ovim preciznim podacima o stanju saobraćajne trake i podacima o lokalizaciji kako bi olakšali funkcije poluautonomne vožnje, poput pomoći pri promeni vozne trake i pomoćne tehnologije Volvo Pilot Assist.

S detaljima, poput oznaka vozne trake i predmeta za lokalizaciju, kao što su znakovi, Google-ova mapa visoke rezolucije podržava tehnologiju potpomognute vožnje L2+ i L3 koju nude proizvođači automobila za bezbedniju, „hands-free“ vožnju na odabranim putevima.
Ove putne informacije u kombinaciji s podacima iz lidara i drugih senzora modela Volvo EX90 obrađivaće se putem osnovnog kompjuterskog sistema automobila koji pokreću NVIDIA DRIVE AI platforme Xavier i Orin.

Javier Varela

-Dodavanje Google-ovih mapa visoke rezolucije u našu buduću liniju automobila označava proširenje naše strateške saradnje s Google-om, što odražava našu predanost saradnji s tehnološkim liderima - rekao je glavni izvršni direktor i zamenik izvršnog direktora, Javier Varela. -Primena Google-ovih mapa visoke rezolucije u našim dolazećim automobilima pomoći će nam da našim vozačima pružimo prijatnije iskustvo vožnje i u budućnosti doprinesemo implementaciji bezbedne autonomne vožnje.

Kombinovanjem podataka iz mapa visoke rezolucije s informacijama prikupljenim od spoljašnjih senzora, Luminarova lidara i programske opreme koju je razvila kompanija Zenseact, proizvođač želi da ostvari predvidljiviju, bezbedniju i udobniju vožnju.

Odgard Andersson

-Zenseact s ponosom sarađuje s kompanijama Volvo Cars i Google na implementaciji ove tehnologije koja menja pravila igre za potpomognutu, a kasnije i autonomnu vožnju - rekao je Odgard Andersson, izvršni direktor kompanije Zenseact. - To će igrati važnu ulogu na našem putu prema nultom broju sudara.

Jorgen Behrens

-Nadovezujući se na našu dugu istoriju mapiranja sveta, Google-ova nova mapa visoke rezolucije dizajnirana je posebno za proizvođače automobila i pruža sveobuhvatne podatke o stanju saobraćajne trake i lokalizaciji koji su ključni za funkcionisanje sledeće generacije potpomognutih i autonomnih sistema vožnje - rekao je Jorgen Behrens, potpredsednik i generalni direktor kompanije Geo Automotive, Google. - Oduševljeni smo što ćemo nastaviti sarađivati s vodećim proizvođačima automobila poput Volvoa kako bismo svuda unapredili bezbednost i udobnost vozača.

Komentari(0)

sortiraj