Volkswagen vraća novac vlasniku Golfa

Gradski sud u nemačkom gradu Augsburg doneo je presudu da kompanija Volkswagen mora da obešteti vlasnika Golfa kupljenog pre šest godina u punom iznosu originalne cene

    foto: Volkswagen
    Podeli
Zbog skandala sa emisijom štetnih gasova, a prenosi nemački list Bild, gradski sud u Augsburgu doneo je presudu da ova nemačka automobilska kompanija mora da obešteti vlasnika Golfa kupljenog 2012. godine, i to u punom iznosu cene tadašnjeg vozila. Prema presudi suda, Volkswagen je postupio nemoralno ugrađujući u automobile softver za varanje na ispitivanjima emisije gasova, a s ciljem da poveća prodaju i profit obmanjujući kupce, navode iz Bilda!

Advokat oštećenog, koji je vlasnik modela Golf plus 1.6 TDI, rekao za Bild da je ovo prvi put da sud u Nemačkoj presudi kako Volkswagen mora da isplati punu cenu vozila, bez umanjena na osnovu amortizacije.

-Po našem mišljenju, ne postoje pravna osnova za žalbe kupaca, jer nisu pretrpeli nikakav gubitak ili štetu. Vozila su sigurna i mogu se normalno voziti - navodi se u saopštenju nemačkog automobilskog giganta.

Komentari(0)

sortiraj