Volkswagen Taigo - Umetnik na četiri točka

Ime - često izražava očekivanja, pa tako slobodno možemo reći da je Volkswagen napravio pun pogodak nazivom svog novog automobila - TAIGO

    foto: Gordana Nikolić
    Podeli
  • params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?>
Nešto novo i drugačije je stiglo na automobilsko tržište. Reč je o modelu Volkswagen Taigo! Ovaj četvorotočkaš je pre svega moderan, sa istaknutim preciznim linijama i jasnim karakterom. Na naše tržište ovaj model je stigao sa dva benzinska motora - 1.0 od 110 KS i 1.5 sa 150 KS. I jedan i drugi agregat su upakovani sa sedmostepenim automatskim DSG menjačem. Dolazi sa tri paketa opreme, i to najniži Life, srednji Style, a R-Line kao najveći. U Srbiji se ovaj model podaje od 24.203 do 28.228 evra, u zavisnosti od paketa opreme.

Odličan agregat ispod haube

Na našem testu našao se model koji je ispod haube imao benzinski agregat 1.0 TSI - u paketu opreme R-Line, sa motorom snage od 110 KS. Agregat je uparen sa sedmostepenim DSG menjačem, koji je odlično podešen za sva iskušenja na putu. Taigo je težak 1.260 kilograma, a motor ispog haube sa lakoćom „podiže sa puta“ ovog četvorotočkaša. Pa tako, ovaj novi Volkswagenov automobil do stotke stiže za finih 11 sekundi! Jedan od aduta kod ovog modela je svakako fenomenalan motor. Tih je i maksimalno se daje u bilo kom režimu vožnje, što jedan savremeni vozač od ovakvog agregata i očekuje. Kada je u pitanju njegova potrošnja i sa njom dobro barata, pa se može pohvaliti da u kombinovanoj vožnji iz rezervoara iscuri finih 6,5 litara benzina na pređenih 100 kilometara. Zapremina rezervoara je 40 litara.

Maksimalna brzina 185 km/h

Maksimalnu brzinu na cajgeru Taigo isteruje na 185 km/h. Novi nemački automobil koji se našao na srpskim putevima dugačak je 4,26 metara, širok je 1,75, u visinu ide na 1,51, a međuosovinski razmak je 2,55 metara. Pored dobrih dimenzija, vozač i putnici u vozilu su bogatiji za odličan prostor i komfor za tri odrasle osobe. U ovom vozilu možemo slobodno reći da je uživanje zagarantovano, jer je bukvalno sve prilagođeno vozaču od preciznog upravljanja, komandi na dohvat ruke, udobnosti, pa sve do konfora i vodećih tehnologija.

Spoljašnjost - Jasne i moderne linije

Kada pogledate prednji deo vozila, videće se jasne i precizno moderno izvajane linije koje proizvođač na svojim vozilima gaji dugi niz godina. Svakako se izdvajaju stilski doterana LED svetlosna traka koja se proteže celim prednjim delom vozila sve od Volkswagen logotipa i koji ima vezu sa pripadajućim IQ.LIGHT LED matrix glavnim svetlima i impresivnim svetlosnim potpisom. Kada su u pitanju svetla za maglu, ona su integrisana bočno u široki branik vozila. Branik i maska su dobro integrisani u karoseriju, a dizajn bočnih strana ovog četvorotočkaša dodatno naglašava njegov zanimljiv izgled. Bočni deo vozila sa spuštenim zadnjim delom jasno pokazuje dobar izgled kupe krosover vozila.

Kada je u pitanju zadnji deo vozila kod Taiga on deluje savremeno i sa dobro odmerenim proporcijama. Modernog je dizajna, koji istovremneo zrači dinamikom i robustnošću prednjeg i bočnog dela. “Padajući” zadnji deo vozila sa modernim potpisom zadnjih svetala takođe ostavlja jak utisak. Dizajn kupea naglašen je uskim, tamno crvenim LED zadnjim svetlima sa kontinuiranom svetlosnom trakom i pokazuje da novi Taigo voli da ostavi svakodnevicu iza sebe - od upečatljive konture krova do dinamične zadnje maske.

Unutrašnjost - Sve na svom mestu

Unutrašnjost kod Taiga je jednostavna, savremena i kvalitetna. Vozaču je pre svega maksimalno prilagođena. Sedišta su udobna, a vozaču pružaju pun užitak, kako u normalnoj, tako i u sportskoj vožnji. Sve je dobro upakovano, a vozaču je bukvalno sve na dohvat ruke. Važne informacije u vozilu su “na oku”, što je pri velikim brzinama jako bitno kako bi se očuvala bezbednost vozača, kao i svih putnika u vozilu. Unutrašnjost je prostrana i ima dovoljno mesta za pet putnika u vozilu. Izolacija u vozilu je urađena “za desetku”, pa se tako u normalnoj vožnji rad motora skoro i ne čuje.

Kombinovani instrument Digital Cockpit prikazuje klasične sadržaje poput brzinomera i brojača kilometara na ekranu u boji visoke rezolucije veličine 20,32 cm u sklopu serijske opreme. Prikaz na ekranu sistema Digital Cockpit Pro veličine 26,04 cm može da se dizajnira prema vašim individualnim željama. Tako možete, na primer odabrati vizuelni prikaz svojih sistema podrške za vozača ili kombinaciju navigacione karte i medijskih sadržaja, i to sa atraktivnim grafikama i animacijama.

Unutrašnjost novog modela Taigo izraziće ugodnu dobrodošlicu - uz pomoć izrazito kvalitetne soft touch instrument table u sklopu serijske opreme, a po želji čak i uz pomoć dekora u boji u liniji opreme Style. Od varijante opreme Life možete jednostavno puniti svoje uređaje na zadnjoj klupi putem USB ulaza na centralnom naslonu za ruke prednjih sedišta. Međutim, kožni multifunkcoinalni upravljač, koji dolazi u sklopu serijske opreme od linije opreme Life, takođe pokazuje da se sve u ovom kokpitu vrti oko umreženog načina života.

Zadovoljava sve potrebe vozača

Uprkos kompaktnoj veličini, novi Taigo nudi impresivan prostor. Kako biste mogli optimalno da ga iskoristite, varijabilan pod utovarnog prostora obezbeđuje dodatni prostor za odlaganje. Budući da utovarna ivica i utovarna površina čine jedan nivo, prtljag možete veoma lako da utovarite i istovarite. Jednostavno podignite prtljag do utovarne ivice i pogurajte ga prema unutra ili izvucite. Pritom vam neće smetati ni opcioni subwoofer beats koji je ugrađen u udubljenje za rezervni točak i koji tako stvara maksimalni prostor u prtljažniku. Za kraj treba reći da je Taigo jedinstven spoj SUV-a i kupe-a koji zadovoljava sve potrebe savremnog vozača.

LIČNA KARTA

Zapremina 1.0

Snaga 110 KS

Ubrzanje 11 sekundi

Potrošnja 6,5l

Maksimalna brzina 185 km/h

Cena od 24.203 do 28.228 evra

Komentari(0)

sortiraj