Volkswagen - Proizvodiće samo električne automobile

Nemački Volkswagen u narednih osam godina proizvodiće vozila s motorom na pogon sa unutrašnjim sagorevanjem, posle čega će se fokusirati samo na proizvodnju električnih automobila

    foto: Dragan Stanimirović
    Podeli
Kompanija Volkswagen proizvešće 2026. godine poslednju generaciju vozila s motorom na pogon sa unutrašnjim sagorevanjem, izjavio je glavni strateg Mihael Jost. Portparol ove nemačke automobiske kompanije, potvrdio je da to znači da će se Volkswagen, najprodavaniji brend putničkog automobila u Evropi i Kini, ubuduće fokusirati na proizvodnju električnih automobila. Nemački gigant Volskwagen je izradio strategiju zaokreta poslovanja ka električnim automobilima posle skandala iz 2015. godine.

Podsetimo, iz Volkswagena su najavili da će do 2023. godine uložiti čak 44 milijarde evra za razvoj digitalizacije, autonomnih i električnih četvorotočkaša. Pored ogromnog novca, Volkswagen je najavio da će njihov električni model "ID" biti prodavan po ceni koliko trenutno košta model Golf sa dizel agregatom.

Ovaj proizvođač automobila, svoje tri fabrike u kojima se proizvode četvorotočkaši s motorima na unutrašnje sagorevanja, pretvoriće u postrojenja za proizvodnju električnih vozila. Nemačka kompanija je takođe saopštila da planira da poveća produktivnost svojih fabrika za 30 odsto do 2025. godine, proizvodnjom više vozila različitih brendova na istoj proizvodnoj liniji.

Komentari(0)

sortiraj