Vatromet i laseri za doček srpske Nove godine - Novi spektakl sa Kule Beograd

Ponoćni vatromet i laserski šou sa Kule Beograd povodom srpske Nove godine potvrdili su da je najviša zgrada u regionu postala novi simbol po kojem je srpska prestonice prepoznatljiva u celom svetu

    foto: Marko Edge, Todor Milivojević
    Podeli
  • params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?>
Jedinstveni svetlosni spektakl u kojem su preovlađivale boje srpske trobojke trajao je tri i po minuta, a sugrađani i gosti Beograda mogli su da ga posmatraju sa Sava Promenade, Starog savskog mosta, Kalemegdana, Novog Beograda, Banovog brda i drugih delova grada. Koncert popularnog muzičara Željka Joksimovića, koji je trebalo da bude održan na Sava Promenadi, odložen je zbog aktuelne epidemiološke situacije.

-Zdravlje i bezbednost posetilaca su nam na prvom mestu, pa će besplatan koncert Željka Joksimovića biti održan kada to zdravstvena situacija bude dozvolila - rekla je Zorana Burlić, direktorka kompanije Belgrade Waterfront.

Prvi vatromet sa Kule Beograd, održan u novogodišnjoj noći, izazvao je ogromnu pažnju domaćih i međunarodnih medija. Oni su ocenili da je osmominutni svetlosni spektakl, propraćen muzikom posebno komponovanom za ovu priliku, događaj kakav nikad ranije nije viđen u ovom delu sveta i da je time Beograd stao rame uz rame sa najpoznatijim metropolama. Sledeći performans priređen je već šest dana kasnije, kada je sa fasade Kule pravoslavnim vernicima upućena božićna čestitka.

Komentari(0)

sortiraj