Uspostavljena nacionalna platforma za prijavu volontera

Vlada Republike Srbije uspostavila je nacionalnu platformu za prijavu volontera na adresu www.budivolonter.gov.rs

    foto: BEOINFO
    Podeli
Pozivaju se svi građani koji ne spadaju u rizičnu grupu i žele da pomognu najstarijim sugrađanima i drugim rizičnim grupama stanovništva da se prijave, jer su solidarnost i empatija prema najugroženijima ključne u toku trajanja pandemije virusa korona i „samo zajedno možemo da pobedimo”.


Zainteresovani građani mogu na dva načina da se prijave - popunjavanjem prijave na sajtu www.budivolonter.gov.rs ili besplatnim pozivanjem kontakt-centra COVID-19 na broj 19819, svakog dana od 8 do 22 časa. Nakon što nadležne službe odobre prijavu, volontere će kontaktirati gradski i opštinski centri sa detaljnim uputstvima i prvim zadacima.

Sve podnete prijave zainteresovanih građana koji žele da pomognu i budu volonteri će se proveravati, kako bi se i najmanja zloupotreba sprečila. Nacionalnu platformu za prijavu volontera „Budi volonter” realizovali su Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova i Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu, u saradnji sa platformom „Srbija stvara”, a uz podršku Programa za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP).

Komentari(0)

sortiraj