Uspešno završeno 49. Republičko takmičenje Šta znaš o saobraćaju

U Ledenoj dvorani hale Pionir u Beogradu, AMSS je i ove godine organizovao dvodnevno državno takmičenje Šta znaš o saobraćaju

    foto: AMSS
    Podeli
  • params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?>
Tradicionalno nadmetanje učenika u poznavanju saobraćajnih propisa i veštini vožnje bicikala počelo je u petak teoriјskim testom, u Domu učenika Srednje železničke škole, a nastavljeno je u subotu na poligonu spretnosti i praktičnog ponašanja koji simulira saobraćajne situacije iz svakodnevnog života.

Vredne nagrade

Najuspešnijim učesnicima vredne nagrade i priznanja uručili su domaćini takmičenja predsednik AMSS Mirko Butulija i generalni sekretar Predrag Đurđev, kao i direktor policije MUP-a Vladimir Rebić. Predsednik AMSS Mirko Butulija je dodelio nagrade najboljim ekipama i čestitao najuspešnijim osnovcima, zahvalivši se svima koji su učestvovali u realizaciji, a posebno nastavnicima i Društvu nastavnika tehnčkog obrazovanja.

-Ovo jedinstveno takmičenje, pored takmičarskog ima edukativni karakter, i ponosni smo na to što je u proteklih 49 godina kroz projekat Šta znaš o saobraćaju preko deset miliona dece edukovano o saobraćajnoj kulturi. Samo ove godine kroz takmičenje je prošlo 300. 000 đaka koji su stekli nova znanja o bezbednosnom ponašanju u saobraćaju. Hvala svim nastavnicima koji su svojim predanim radom ostvarili ciljeve ovog takmičenja, zajedno sa svojih stotinu učenika koji su se borili danas za titule prvaka kao najbolji u svojim okruzima.

-Vi ste naši najveći promoteri bezbednog učestvovanja u saobraćaju. AMSS će naći model podrške tom predanom radu i nagraditi sve nastavnike i takmičare koji su se plasirali na republičko takmičenje u saradnji sa drugim društveno odogovorim kompanijama koje će se verujemo odazvati našem pozivu! Učenicima koji su danas znanjem i veštinama obezbedili plasman na predstojeće Evropsko prvenstvo, želim da se i ove godine vrate u Srbiju kao Evropski prvaci - poručio je još na proglašenju Mirko Butulija.

Direktor policije MUP-a RS Vladimir Rebić dodelio je nagrade najbolje plasiranim na republičkom takmičenju, koji će činiti reprezentaciju Srbije na predstojećem Evropskom prvenstvu Međunarodne automobilske federacije (FIA), u Budumpešti.

-Sa radošću podržavam sve aktivnosti koje AMSS tokom godine organizuje u akciji Šta znaš o saobraćaju, kao i sve one aktivnosti koje se uz podršku MUP-a RS sprovode u okviru edukacije o bezbednom učešću u saobraćaju - rekao je Rebić.

On je na kraju obraćanja čestitao Auto-moto savezu na organizaciji i posebno se zahvalio deci učesnicima takmičenja. ŠZOS je najstarije i najmasovnije učeničko takmičenje u Srbiji i zvanično je takmičenje Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i ove godine organizovano je širom Srbije uz podršku Društva nastavnika tehničkog obrazovanja, Ministarstva unutrašnjih poslova, škola i sponzora. Sami učesnici i nastavnici stoje iza ocene AMSS-a da je nacionalno finale i ove godine prošlo uspešno i da je odlično organizovano.

Posle uspešno realizovanog nacionalnog finala, AMSS preuzima i pripremu reprezentacije za nastup u Evropi krajem septembra u Mađarskoj. Četvoročlana ekipa, dve devojčice i dva dečaka koji su se danas pokazali kao najuspešniji, Nina Polić, Nevena Dragićević, Ilija Mrkšić i Konstantin Nićetin, predstavljaće Srbiju na ovom takmičenju, gde će u jakoj konkurenciji vršnjaka iz čitave Evrope, i četvrti put pokušati da osvoji titulu šampiona.

Komentari(0)

sortiraj