Uspešno završena letnja sezona na Torniku

Prošlog vikenda završila se letnja sezona u planinskom centru Tornik

    foto: Dragan Stanimirović
    Podeli
I ove sezone, ljubitelji planine imali su priliku da i tokom letnjih meseci ostanu u formi i da uživaju u brojnim aktivnostima, popust vožnje bicikala po uređenim stazama Ribnica, Beli kamen, Previja, Vidikovac, vožnje na bobu na šinama ili panoramskom vožnjom žičarom, avantura parkom, zip line-om kao i drugim sportsko-zabavnim sadržajima.

Ski centar Tornik je najveće skijalište na Zlatiboru. Udaljen je od turističkog centra Zlatibora devet kilometara. Nalazi se na nadmorskoj visini od 1.110 - 1.490 metara. Na ovom skijalištu ima pet staze (Čigota, Tornik, Ribnica, Zmajevac i Stankova ravan) ukupne dužine oko deset kilometara. Kapacitet skijališta je oko 5.400 skijaša na sat.

Ski centar Tornik opremljen je sa najmodernijom šestosednom žičarom, sa 107 sedišta, brzine pet metara u sekundi i duga je 1.850 metara. Polazna stanica je na nadmorskoj visini od 1.110 i penje se na 1490 metara (najviši vrh Tornika 1.496). Kapacitet šestosedne žičare je oko 3.000 skijaša na sat, a na Torniku postoje još dva ski lifta tipa sidro, ukupnog kapaciteta 2.400 skijaša na sat. Za najmlađe i početnike instalirana je i pokretna traka dužine 150 metara, navode u Turističkoj organizaciji Zlatibor.

Komentari(0)

sortiraj