Uskoro počinju radovi na novoj dečijoj klinici u Deligradskoj ulici

Nova dečija klinika za najmlađe biće izgrađena u Deligradskoj ulici, najavio je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić na Svetskom danu dece

    foto: BEOINFO
    Podeli
Izgradnja će početi na proleće sledeće godine. Zaključkom Vlade Srbije određena je lokacija za Tiršovu 2 na kraju Deligradske ulice, što znači da je sve bliža realizacija celokupnog projekta nove dečje klinike. Radojičić je objasnio da će nova bolnica biti vrlo savremena, s obzirom na to da će biti izgrađena po ugledu na najsavremenije bolnice u Evropi.

Bolnica će imati više od 30.000 kvadrata, sobe će biti jednokrevetne i dvokrevetne, a najnovija oprema će zadovoljiti najsavremenije standarde, dok će u podzemnoj garaži biti mesta za šeststo automobila. Gradonačelnik je naveo i da je lokacija određena tako da ljudi koji žive sa ove strane reke imaju vrhunsku dečju kliniku, ali i zato što će i bolnica baš na tom mestu imati direktan izlaz na auto-put u dva smera.

-Iz centra grada pacijenti će imati pristup iz pravca Deligradske ulice. U blizini je i Ginekološko-akušerska klinika, tako da deca koja se rode sa najtežim komplikacijama mogu odmah da se leče ili operišu na novoj klinici - objasnio je Radojičić.

Tiršova 2 je trenutno u fazi izrade urbanističkog projekta, a završava se istovremeno fizibiliti studija. Klinika će se graditi u četiri faze. Prva je rušenje postojećeg objekta, druga izgradnja saobraćajnice, treća pripremni radovi, a četvrta faza je gradnja.

Gradonačelnik je dodao i da će planirano rušenje postojećeg objekta na lokaciji buduće klinike započeti tokom zime kada počinju pripremne aktivnosti na terenu za samu izgradnju.

Komentari(0)

sortiraj