Uskoro 244 novih vozila i 184 vozača GSP Beograd

Vlada Srbije odobrila je Gradu Beogradu prijem 184 vozača u Gradsko saobraćajno preduzeće Beograd, rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić

    foto: GSP BEOGRAD
    Podeli
Pored prijema 184 vozača, do 31. maja, na ulicama Beograda biće 40 novih autobusa, do 24. juna 30, a do kraja septembra 174.

-Nadležna komisija Vlade Srbije odobrila je Beogradu prijem 184 vozača, od čega 84 u stalni radni odnos, a 100 na određeno vreme - rekao je Vesić, koji je dodao da u ovom trenutku GSP-u nedostaje 120 vozača, jer na ovim poslovima radi 2.685, a potrebno je 2.805 vozača.

Vesić je rekao da danas u GSP-u prosečna plata iznosi 65.000 dinara, dok je prošle godine iznosila 52.000 dinara, čime je Grad Beograd pokazao da je veoma važno da vozači budu bolje plaćeni i da se vodi računa o životnom standardu kako njih tako i drugih zaposlenih u komunalnom sistemu grada. On je istakao da će do petka, 31. maja, na ulicama Beograda biti 40 novih autobusa, a do 24. juna još 30, dok će do kraja septembra u pogonu biti još 174 nova autobusa, što znači ukupno 244 nova vozila.

Vesić je istakao da je neophodno da naplata karata za prevoz bude bolja i pozvao sve kompanije da poštuju mišljenje Ministarstva finansija i kupuju mesečne karte za zaposlene ili da opravdaju trošenje tih sredstava orginalnim računima.

-Poreska uprava Srbije je nedavno, na zahtev Privredne komore Srbije, kompanijama koje posluju u Beogradu poslala jasno uputstvo kako se sprovodi mišljenje Ministarstva finansija, a nedavno sam se sastao i sa državnim revizorom koji mi je obećao da će prilikom kontrole javnih preduzeća, državnih organa i organa lokalne samouprave utvrđivati kako se sprovodi ovo mišljenje - rekao je Vesić i dodao da karte u prevozu moraju da se plaćaju.

Komentari(0)

sortiraj