Urbani izgled i sportski duh

Dinamičan, siguran i maksimalno prlagodljiv, novi „reno megan’’ lako se usklađuje sa svim vozačevim željama, nameće se kvalitetom i jači je od svih svojih prethodnika

    foto: Dragan Stanimirović
    Podeli
Stigao je vatreni i temperamentni francuz’’ pod nazivom reno megan“! Ovaj četvorotočkaš prvenstveno je moderan i impozantnog izgleda. Njegova dinamična linija sada je još moćnija i izražajnija. Na prvi pogled će vas oduševiti pravilnošću svojih linija i izuzetnim kvalitetom završne obrade.

Redakcija MAKINA.RS imala je priliku da testira ovaj novi francuski četvorotočkaš u verziji 1.5 dCi sa motorom snage od 110 KS. Poseban zadatak koji su francuski inženjeri postavili sebi bio je podizanje svih njegovih prednosti na znatno viši nivo za razliku od prethodnih modela. U tome su sa sigurnošću tvrdimo i uspeli. Dizajniran je za mladu populaciju, a u njemu konfora ima za pet putnika. Ovaj četvorotočkaš je veoma okretan na putu, siguran u krivinama i nudi neverovatan osećaj uživanja u vožnji, a njegova prava snaga se ogleda u glatkoći rada motora.

Štedljiv i maksimalno startan

Tokom vožnje megan’’ je maksimalno stabilan i lako upravljiv zahvaljujući sportskoj liniji. Ovaj četvorotočkaš na otvorenom putu potroši oko 4,7 litara, dok u gradskoj vožnji iz rezervoara istera svega 6,7 litara dizela. Šestostepeni manuelni menjač je odličan i u svoje pregrade ulazi maksimalno precizno. Na gasu je izuzetno agilan i do stotke stiže za samo devet sekundi, a maksimalnu brzinu na cajgeru isterali smo na 175 km/h. Sistem elektronske stabilnosti obezbeđuje izvanrednu ravnotežu na svim tipovima podloge i pri različitim vremenskim uslovima, dok kontrola održavanja konstantne brzine vožnju na dužim putovanjima pretvara u pravo zadovoljstvo.

Pored odličnog motora, megan’’ se može dičiti i enterijerom. Sva ’’Renoova’’ oprema i inovacije pronašli su mesto u ovom automobilu. Kabina je dizajnirana na način kako bi se olakšalo upravljanje. Usavršen dizajn i tehnologija ne samo da su olakšali rukovanje, smanjili nivo buke i povećali sigurnost već su istovremeno poboljšali performanse i konfor. Oblikovana instrumet tabla objedinjuje sve korisne funkcije i sve su nadohvat ruke. Njegova kabina ima sve što je potrebno za prijatan i udoban boravak’’. Jedna od odličnih karakteristika su i brojne ostave i otvori za odlaganje sitnica po izvajanoj kabini. Novi materijali i boje sedišta i tapacirung vrata su u skladu sa najnovijim trendovima, kao i dekor instrument table.

Potpuno bezbedan

Reno megan’’ sada nudi izuzetnu sigurnost koja je bila predmet najstrožijih testiranja. Ima izvanrednu karoseriju i opremu radi sigurne vožnje, i to komplet set vazdušnih jastuka u kombinaciji sa ojačanom strukturom karoserije radi optimalne zaštite u slučaju sudara. Njegova dužina sada iznosi 4,3, širina 1,8, a u visinu se proteže na odličnih 1,5 metara. Povećane dimenzije kod ovog modela kao posledicu daju više mesta u kabini i prtljažniku. Za kraj, treba reći da je nova francuska perjanica od svih svojih prethodnika sada bolja za dva koraka’’. Cena testiranog megana’’ u ful opremi’’ košta 21.160 evra.


Tekst

Dragan Stanimirović


Tabela

Zapremina motora 1.5 dCi

Snaga 110 KS

Ubrzanje 0-100 9 sek.

Potrošnja 4,5-6,7 l

Cena 21.160 evra

Komentari(2)

sortiraj
Deki 23:18 | 17.05.2017
Jaka cena, ali izgleda odlicno.
4 0 odgovori
Mirko 21:32 | 10.05.2017
Ovaj auto je odličan!
2 0 odgovori