Ušće - Najboljima uručeni pehari

Ušćem su u nedelju ponovo odjekivali zvuci motora i navijanja ljubitelja automobilizma

Legendarna kružna auto trka Nagrada Beograda 2017 u organizaciji AMSS, Sportskog auto i karting saveza Srbije (SAKSS), ministarstva omladine i sporta, Sportskog saveza Srbije (SSS), uz podršku AMS Osiguranja (AMSO), i pokroviteljstvo Grada Beograda, okupila je preko 100 takmičara i brojnu publiku.

Konkurencija je bila jaka, i pravo uživanje za poznavaoce automobilizma.

Uživanje na stazi od 2.325 metara

Pravi spektakl je bio za sve one koji su bili u prilici da posmatraju vožnju na ušću Save i Dunava, na legendarnoj stazi na Ušću dugačkoj 2.325 metara. Najboljima nakon šest sati uzbudljive i napete vožnje dodeljeni su pehari u svim klasama, kao i za plasman u Centralnoevropskoj zoni i za nacionalne šampionate Srbije i BiH.
Predsednik AMSS Mirko Butulija dodeljujući pehare najboljima, u klasi D4 - 1600 prvoplasiranom Nenadu Saviću, u klasi D4 - 2000 i Zoranu Kastratoviću, je istakao:

- Ponosan sam što smo uspeli da vratimo trofej Beograda na mesto koje mu pripada.

Ovogodišnji šampioni Nagrade Beograda u Nacionalnom šampionatu su - u klasi I Nikola Lazarević, klasi II Dušan Nastasijević, klasi III Vuk Radenković, klasi IV Nenad Savić, klasi V Uroš Brkić, klasi IX Darko Božilović. U disciplini Kup fića , kup 1, pobednik je Savo Jančević, a u kupu 2 Nikola Ekmeščić.

Na zadovoljstvo mnogobrojne publike, uz mnogo adrenalina, na Ušću je trka prošla bez incidenata , a takmičenje u odličnoj atmosferi i fer sportskoj borbi.

Komentari(1)

sortiraj
Milan Rodic 21:46 | 27.08.2017
Bravo za Makinuuuuuu
0 0 odgovori