U Kragujevcu predstavljen Fiat 500L

Na zvaničnoj svečanosti koja je održana u krugu fabrike u Kragujevcu, kompanija FCA Srbija predstavila je novi Fiat 500L

Kompanija FCA Srbija zvanično je počela sa komercijalnom proizvodnjom novog modela Fiat 500L u Kragujevcu. Svečanosti povodom početka proizvodnje ovog četvorotočkaša prisustvovali su premijer Srbije Aleksandar Vučić, ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i Alfredo Altavilla, glavni izvršni direktor FCA EMEA, kao i mnoge druge zvanice.

- Kao jedinstveni domaći proizvođač automobila, uz Fiat 500L koji predstavlja jedini domaći proizvod u automobilskoj industriji i uz značajne investicije, predstavljajući u Kragujevcu ovaj novi model, FCA Grupacija dokazuje svoju posvećenost razvoju svog poslovanja u Srbiji. Vlada Republike Srbije će pružiti punu podršku poslovanju kompanije FCA kako bi osigurala budući nastavak poslovanja i dugoročno strateško partnerstvo između Srbije i FCA Grupacije. Ovo je u najboljem interesu svih zaposlenih, lokalne zajednice, kao i celokupne srpske privrede - rekao je premijer Srbije, Aleksandar Vučić.

Alfredo Altavila, glavni izvrši direktor FCA EMEA, rekao je da novi FIAT 500L predstavlja naslednika najbolje prodavanog malog višenamenskog vozila u Evropi i predodređen je da obnovi i nastavi njegov uspeh.

- Ponosni smo na to što možemo da kažemo da je postignut ambiciozni plan da fabrika u Kragujevcu ponovo bude centar proizvodnih aktivnosti. Imali smo jake temelje za dobar start, Kragujevac je obezbedio kvalifikovanu radnu snagu i jaku industrijsku podršku. Vlada Republike Srbije bila je posvećeni partner dok je FCA Grupacija donela svoje bogato globalno znanje, resurse i omogućila pristup tržištima.

Kako navode iz ovog italijanskog automobilskog giganta, model 500L je više nalik modelu 500 nego ikada. Jedinstvena kombinacija prostranosti i specifičnih karakteristika, u sebi ima čak 40 odsto kompletno redizajniranih i obnovljenih komponenti. Dizajniran je sa ciljem da pojača porodični osećaj. Model 500L uspešno kombinuje prilagodljivost koja je vodeća u klasi sa jedinstvenim vrednostima modela 500 i upečatljivim funkcijama.

FCA SRBIJA predstavlja najveću inostranu industrijsku investiciju u Republici Srbiji. Na nacionalnom nivou, kompanija doprinosi rastu bruto domaćeg proizvoda, vodeći je srpski proizvođač i apsolutni lider u oblasti izvoza, sa preko milijardu evra ostvarenih u 2016. godini, dok je na lokalnom nivou, fabrika u Kragujevcu pokrenula jedinstveni razvojni ciklus.

Komentari(2)

sortiraj
Dusan 17:48 | 25.05.2017
Jos da je i nov. To bi bio pogodak.
0 0 odgovori
Djordje 17:47 | 25.05.2017
Lepo...
0 0 odgovori