U julu Beograd posetilo čak 123.013 turista

Prema podacima Sekretarijata za upravu - sektor statistike, u Beogradu je samo u julu mesecu boravilo za 19% više stranih turista u odnosu na isti mesec prošle godine

    foto: TOB
    Podeli
Od ukupno 123.013 turista registrovanih u julu u našem gradu, 110.637 je stranih koji su ostvarili 216.526 noćenja, za 26% više u odnosu na broj noćenja zabeležen u julu prethodne godine.

Od početka godine ukupno 616.067 gostiju je registrovano u Beogradu od čega je 522.815 stranih, što predstavlja porast od 11%. Najbrojniji gosti u prvih sedam meseci su iz Turske, Kine, Nemačke, Hrvatske i BiH, dok su najveći broj noćenja ostvarili Gosti iz Turske, Kine, Irana, Nemačke i Hrvatske, zatim Grčke, Izraela i Ruske Federacije.

-Posebno značajan rast ostvarili su gosti iz Kine, što je rezultat pre svega dobrih odnosa dve zemlje, a zatim i aktivnosti Turističke organizacije Beograda na ovom turističkom tržištu. Od velikog je značaja i učešće na nastupajućem godišnjem zasedanju Svetske federacije gradova u turizmu WTCF od 6. do 10. septembra u kineskom gradu Ćingdau, posvećenom kineskim emitivnim tržištima među kojima je i naša zemlja - rekao je Miodrag Popović, direktor TOB.

Komentari(0)

sortiraj