U Gračanici predstavljen novi Hyundai i10

Hyundai Srbija predstavila je ovlašćenim zastupnicima i poslovnim partnerima novi Hyundai model u A segmentu

    foto: HYUNDAI
    Podeli
  • params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?>
Potpuno novi i10 predstavlja mali automobil sa velikim mogućnostima, što potvrđuje amblem koji ga krasi - “Go Big. Na nedavno održanoj konferenciji ovlašćenih zastupnika mreže Hyundai Srbija u Gračanici, premijerno je prikazan novi model i10. Poslovni partneri i zastupnici brenda, imali su priliku da prvi testiraju ovaj novi model.

Veliki uspeh na evropskom tržištu

Počevši od svog zvaničnog predstavljanja 2008. godine, i10 je doživeo veliki uspeh, kako na evropskom tržištu, tako i globalno. Potpuno novi i10 osmišljen je, dizajniran i proizveden u Evropi. Dizajn eksterijera ističe inovativan stil, istovremeno odražavajući pristupačnost, udobnost i komfor zahvaljući kojim je i10 spreman da odgovori na svakodnevne izazove i raznovrsne potrebe svojih vlasnika.

Novi model poseduje najveći opseg bezbednosnih opcija koje su ranije bile rezervisane za više klase vozila. Novi i10 predstavlja savršen primer demokratizacije najsavremenije tehnologije u automobilskoj industriji, koja postaje dostupna svim korisnicima. Potpuno novi i10 odlikuje dinamičan i mladalački dizajn koji oslikava kontrast između glatkih površina i oštrih linija. Vizuelni izraz novog modela unapređen je spuštenim krovom i proširenom karoserijom, dok velika prednja rešetka sa okruglim LED dnevnim svetlima odražava sportski karakter. Dostpune su, takođe potpuno nove, aluminijumske felne od 16 inča. Veliki ekran na panel tabli sa 3D prikazom, doprinosi uživanju u vožnji.

Prtljažni prostor od 252 litara

Novi i10 dostupan je u verzijama karoserije za četiri ili pet putnika. Zahvaljujući povećanom međuosovinskom rastojanju (+ 40 mm), kabina je znatno prostranija. Multifunkcionalna zapremina prtljažnika od 252 litara najveća je u klasi. Spuštena linija pojasa za 11 mm napred i 13 mm pozadi u mnogome povećava preglednost vozila pri manevrima. Unapređena kamera za vožnju u nazad i parking senzori, znatno olakšavaju parkiranje vozila.

Bezbednoste karakteristike na nivou

Bezbednosne karakteristike su vodeće u klasi. Forward Collision Avoidance Assist (FCA) koristi multifunkcionalnu kameru za detektovanje ne samo drugih automobila, već i pešaka. High Beam Assist (HBA) dizajniran je tako da automatski smenjuje kratka i duga svetla time obezbeđujući optimalno osvetljenje puta u odnosu na okolna vozila. Hyundai SmartSense aktivna funkcija za bezbednost i pomoć u vožnji uključuje Forward Collision Avoidance Assist (FCA), High Beam Assist (HBA), Lane Keep Assist System (LKA), Driver Attention Warning (DAW) i Intelligent Speed Limit Warning (ISLW).

Benzinski agregati ispod haube

Novi Hyundai i10 nudi mogućnost izbora između dva motora trocilindrični 1.0 MPI sa 67 KS, maksimalne brzine od 156 km/h i četvorocilindrični 1.2 MPI od 84 KS, sa maksimalnom brzinom od 171 km/h, kao i izbor između dva moda na menjaču za još zabavniji doživljaj tokom vožnje. Pored toga, dostupne su ekološke funkcije kao što su Idle Stop and Go i ECO Pack. Oba motora nude izbor između dva menjača - petostepeni manuelni i petostepeni automatski sa zupčanicima ( AMT ). Hyundai u Evropi predstavlja i potpuno novi i10 N line unapređenog dizajna, sa 1.0 T-GDI motorom sa poboljšane performanske u vožnji.

Komentari(0)

sortiraj