U Beogradu predstavljen novi Renault Twingo

Renault Twingo, novi gradski mališan, izgleda zabavnije i prefinjenije nego ikada pre. Novinarima je prezentovan u Dorćol Platz u Beogradu, a u Srbiji se prodaje već za 8.290 evra

    foto: Dragan Stanimirović
    Podeli
  • params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?>
Twingo je zabavan i okretan, moderan i osveženog je izgleda! Donosi nove mogućnosti prilagođavanja po sopstvenom ukusu. Novim ekosistemom Renault EASY CONNECT je dobio i najnovije mogućnosti povezivanja. Dostupan je sa tri pogonska sklopa sa benzinskim motorom.

Milan Belin

Milan Belin, generalni direktor Renault-Nissan Srbija, na promociji novog francuskog četvorotočkaša je rekao da je Twingo ikona Renaulta i da je automobil koji se jako voli puno godina unazad.

Vladimir Jeremić

Vladimir Jeremić, marketing menadžer Renault i Dacia vozila za Srbiju, kao i na svim prethodnim promocijama, detaljno je objasnio novinarima šta je sve promenjeno na novom Twingu. Krenimo redom.

Jednostavan za upravljanje

Budući da mu je motor smešten u zadnjem delu, novi Twingo ima radijus kruga okretanja samo 4,3 metara, najmanji na tržištu. Zahvaljujući kompaktnim dimenzijama (dužina 3,61 metara) izuzetno je okretan u gradskoj gužvi, a za parkiranje mu je dovoljno jako malo prostora. Precizno i sigurno podvozje obnovljenog Twinga omogućava dinamičnu vožnju. Novi motor SCe 75 osigurava najbolji odnos užitka u vožnji i potrošnje goriva. Motor TCe 95 je dostupan je sa manuelnim i automatskim menjačem sa dvostrukim kvačilom, jedinstvenim u ovom segmentu.

Odlično povezan

Osnovu ekosistema Renault EASY CONNECT u obnovljenom Twingu čine dva multimedijalna sistema - R&Go i EASY LINK. U kombinaciji sa pametnim telefonom Apple ili Android ovi sistemi omogućavaju upotrebu najpopularnijih usluga kao što su Waze ili Google Maps za navigaciju kao i Deezer, Spotify ili Apple Music za slušanje muzike.

Makismalno prilagodljiv i praktičan

Kombinovanjem boja karoserije (uključujući nove boje mango žutu i kvarc belu), paketa boja za unutrašnjost i spoljašnji deo vozila, nalepnica kao i šest vrsta naplataka u ponudi može da se sastavi više od stotinu verzija Twinga. Ima petoro vrata i u potpunosti preklopivo suvozačevo sedište, a nudi i prostor od 2,31 metra dužine za prevoz većeg tereta, što je rekord na kojem bi mu pozavideli i modeli iz višeg segmenta. Vozačima će se svideti nova središnja konzola i ergonomičniji mehanizam za otvaranje prednjeg poklopca i vrata prtljažnika.

Bezbednost na prvom mestu

Obnovljeni Twingo svoje putnike štiti programiranim zonama gužvanja oko sigurnosnog kaveza, zatim sa četiri sigurnosna jastuka i sigurnosnim pojasevima sa zatezačima. Elektronski sistemi za pomoć u vožnji uključuju upozoravanje na izlazak iz saobraćajne trake i pomoć pri kretanju na uzbrdici.

Uvek moderan

Obnovljeni Twingo prefinjeniji je i usavršen, a istovremeno je ostao zabavan i originalan. Potpuno izmenjen prednji odbojnik sada je izraženijeg oblika, lakirana površina je veća, a u prednja svetla su ugrađena LED dnevna svetla u obliku slova C. Grafički izgled prednje maske, a posebno bočni otvori za vazduh, doprinose utisku većeg vozila. Najbogatiji paket opreme uključuje i hromirane dodatke koji automobilu daju luksuzniji izgled.

Svetla u obliku slova C

Renaultov prepoznatljiv svetlosni potpis uključen je u prednja svetla ugradnjom niza LED svetala u njihov spoljašnji rub u obliku slova C koja služe kao dnevna svetla i pokazivači smera. Ova tehnologija je jedinstvena u segmentu malih gradskih automobila i doprinosi prepoznatljivom modernom i elegantnom izgledu obnovljenog Twinga. Zadnji odbojnik je promenjen i dodate su mu ukrasne nalepnice. Svetlosni potpis u obliku slova C je ugrađen i u zadnja svetla. Praktičnija ručica na vratima prtljažnika omogućava otključavanje i otvaranje jednim potezom.

Dinamičan u svakom pogledu

Oblik vozila znatno utiče na njegova aerodinamična svojstva. Bočni otvori za vazduh smešteni na prednjem odbojniku usmeravaju vazduh u blatobrane. Deset milimetara niži razmak od tla i okvir zadnjeg dela podvozja isto tako doprinose smanjenju otpora vazduha. Bočni otvori za vazduh nalaze se na svim verzijama i poboljšavaju hlađenje motora a daju novom Twingu i odlučniji izgled.

Nove boje

Voćna i moćna Mango žuta boja fantastično naglašava zabavan i originalan karakter obnovljenog Twinga. Bela boja sa bisernim efektom čini Twingo još elegantnijim. Preostalih šest dostupnih energičnih boja su zvezdano crna, vatreno crvena, mesečevo siva, kristalno bela, pistaći zelena i pastelno plava.

Tri paketa opreme

Twingo odiše elegancijom zahvaljujući LED svetlima koja su deo serijske ponude u svim verzijama. Od drugog paketa opreme nadalje ručice vrata i kućišta retrovizora dolaze u boji karoserije. Najbogatiji paket opreme uključuje brojne prefinjene elemente - hromirani ukras prednje maske, zaštitne bočne letvice u boji karoserije, hromirane rubove zaštitnih bočnih letvica i zadnjeg odbojnika, bočne nalepnice sa tri linije, središnji stubovi sjajne crne boje, 15-inčni brušeni aluminijumski naplatci Argon ili Venetian.

Twingo za svakoga

Izgled obnovljenog Twinga se može brojnim novim mogućnostima prilagoditi vlastitom ukusu - paket boje, okvir prednje maske, kućišta retrovizora, bočne zaštitne letvice i okviri zadnjeg odbojnika kristalno bele, crvene ili mango žute boje, bočne nalepnice Tricolore, Dots i Cosmic bele ili crne boje, 16-inčni brušeni aluminijumski naplatci Juvaquatre ili novi 16-inčni naplatci Monega.

Bolja mesta za odlaganje sitnica

Renault Twingo je opremljen drugačijom i funkcionalnijom središnjom konzolom sa prilagodljivim držačem u koji možete odložiti čašu ili pametni telefon položen vertikalno. Radi lakšeg pristupa na središnjoj konzoli su smeštena i dva USB priključka kao i jedan 3,5-mm priključak, kao i dirke za upravljanje sistemom Stop-Start kao i tempomatom i graničnikom brzine.

Nova kolekcija modernijih glava ručice menjača isto tako doprinosi utisku osveženog putničkog prostora. Pretinac za rukavice je sada zatvoren u svim verzijama, a zadnja policaje redizajnirana i ojačana. Sva ova poboljšanja u obnovljenom Twingu osiguravaju bolji utisak kvaliteta.

Nove mogućnosti prilagođavanja

Velikodušan i funkcionalan prostor je dostupan već od prvog paketa opreme. Drugi paket uključuje i ručni klima-uređaj kao i radio uređaj koji se može povezati sa prilagodljivom aplikacijom R&Go za pametne telefone. U najbogatijem paketu opreme dostupan je i novi multimedijalni sistem EASY LINK sa 7-inčnim ekranom i ekskluzivne presvlake. Rubovi instrument table su lakirani i bele su boje, nasloni za ruke na vratima su presvučeni presvlakama sa ukrasnim šavovima za veću udobnost i prefinjeniji izgled. Kao i za spoljašnji deo vozila, za unutrašnjost su isto tako dostupni paketi boja (crni, crveni i žuti) koji omogućavaju promenu boje rubova instrument table, obruba ventilacionih otvora, ručice menjača kao i umetaka na upravljaču. Ukrasni šavovi takođe mogu biti u odgovarajućoj boji.

Nova tehnologija

Budući da Renault veruje u jednostavniju upotrebu automobila povezivanjem vozila, postupno uvodi Renault EASY CONNECT u sva svoja vozila. Ovaj ekosistem čine povezane usluge kroz nove tehnologije. Razvili su ih Alijansa i njeni partneri, a dostupne su putem mobilnih aplikacija i multimedijalnih sistema.

Osnov ovog novog sistema je tablet sa 7-inčnim dodirnim ekranom visoke rezolucije, a naglasak je na lakšoj upotrebi i ergonomiji. Njegovo jednostavno okruženje i dostupne prečice smanjuju broj klikova potrebnih za prelaz između funkcija. Zahvaljujući uključivanju funkcija Apple CarPlay i Android Auto u serijsku opremu, novi ekrani uređaja omogućavaju i prikaz ekrana pametnog telefona korisnika. Omogućen je jednostavan i siguran pristup kompatibilnim aplikacijama, na primer za navigaciju ili slušanje muzike.

Kvalitetan zvuk

Telefoniranje slobodnih ruku olakšano je kvalitetnijim zvukom, a dvostruki mikrofon filtrira pozadinsku buku i reprodukuje samo vaš glas. Poboljšana je i reprodukcija zvuka zahvaljujući ugradnji dva dodatna visokotonska zvučnika. U budućnosti će Renault EASY CONNECT biti obogaćen inovativnim funkcijama za još bolje korisničko iskustvo. Biće uvedena povezana navigacija koju će osigurati TomTom, a uključivaće i bazu podataka Google Places za jednostavnije i efikasnije pretraživanje odredišta, ažuriranje na daljinu („Over the Air”) korisnicima će omogućiti jednostavno ažuriranje aplikacija i usluga kao na pametnim telefonima, uvođenje aplikacije MY Renault za pametne telefone za održavanje stalne povezanosti sa vozilom i ovlašćenim Renault koncesionarima, upravljanje putovanjima na daljinu, pronalazak vozila i druge usluge koje će olakšati svakodnevnu upotrebu.

Besplatna aplikacija R&Go će pretvoriti pametni telefon sa operativnim sistemom iOS ili Android u multimedijalni sistem jednostavan za upotrebu koji omogućava sigurnu vožnju. Prilagodljiv prikaz i poboljšana mogućnost upotrebe tokom vožnje omogućavaju vam da pristupite različitim delovima aplikacije -navigacija odabir nekih od najnovijih usluga poput Waze, Google Maps i Apple Plans, muzika FM radio, usluge prenosa muzike (streaming) putem aplikacija kao što su Spotify i Apple Music, telefon intuitivni pozivi i (mehaničko) čitanje poruka na glas, vozilo ugrađeni putni računar, merač obrtaja i postavke parametara vožnje za funkciju Renault eco2.

Tri pogonska sklopa

Obnovljeni Twingo je dostupan sa tri pogonska sklopa sa trocilindarskim benzinskim motorima SCe 75, TCe 95 i TCe 95 EDC. Ovi pogonski sklopovi su u skladu sa ekološkom normom Euro 6D i uključuju najnovije tehnologije, kao što su, među ostalim, sistem Stop & Start i sistem pomoći pri kretanju na uzbrdici. Novi benzinski motor SCe 75 je snažniji od prethodnika i omogućava užitak u vožnji savršeno prilagođen gradskoj vožnji.

Najveći obrtni moment od 92 Nm čini novi Twingo izrazito udobnim u gradskoj vožnji. Vožnju čini ugodnijom, a zadržava smanjenu potrošnju goriva i emisije CO2. Motor je dostupan u kombinaciji sa petostepenim ručnim menjačem. Sa istim menjačem ili šestostepenim automatskim menjačem EDC (jedinstvenim za segment) dostupan je motor TCe 95, najvećeg obrtnog momenta od 135 Nm.

Turbopunjač mu omogućava veću odzivnost i bolje ubrzavanje pri niskom broju obrtaja, čime povećava sportski osećaj u gradu i na otvorenom putu. Ovaj motor je opremljen novim izduvnim sistemom i turbinom varijabilne geometrije, što smanjuje potrošnju. Novi Renault Twingo u Srbiji će se prodavati od 8.290 do 12.840 evra.

Komentari(0)

sortiraj