Trg republike - Od 1. septembra ponovo redovan režim saobraćaja

Druga faza radova na Trgu republike počela je juče zbog čega je Kolarčeva ulica zatvorena za putnički saobraćaj i javni gradski prevoz

    foto: BEOINFO
    Podeli
Gradski sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović izjavio je da veliki projekti, kao što je rekonstrukcija glavnog gradskog trga, zahtevaju zatvaranje pojedinih ulica i izmene u saobraćaju i ističe da će gradska vlast uložiti sve napore da se do 1. septembra ponovo uspostavi redovan režim saobraćaja.

Rafailović podseća da je Trg republike jedno od glavnih saobraćajnih čvorišta u prestonici, tako da je bilo neophodno da se zbog radova uvede privremeni režim saobraćaja koji će, kako kaže, uticati na navike građana.

-To su neminovnosti i zato se izvinjavamo našim sugrađanima i apelujemo na njih da imaju razumevanja za ono što radimo. Godinama unazad se nisu radili ovako ozbiljni projekti koji zahtevaju da se zatvaraju ulice i uvodi privremeni režim saobraćaja - rekao je Rafailović.

On je savetovao vozačima da iz pravca Slavije ka Trgu republike i Terazijskom tunelu koriste alternativne pravce, kao što su ulice Svetozara Markovića, Kneza Miloša i Bulevar kralja Aleksandra. Napomenuo je i da će Ulica braće Jugovića, u potezu kraj Doma vojske, biti dvosmerna za razliku od dosadašnjeg režima i da će biti dozvoljeno skretanje iz Francuske ulice ka tunelu i Bulevaru kralja Aleksandra.

-Da bi se rasteretio tunel, iz pravca Brankovog mosta dozvoljeno je skretanje u Prizrensku ulicu do Terazija, odakle se može skrenuti desno ka Ulici kralja Milana ili levo ka Trgu Nikole Pašića - objasnio je Rafailović.

Izmenjen je i režim javnog prevoza, a okretnica za autobuse i trolejbuse je izmeštena sa Studentskog trga kod Palate Albanija, gde će biti polazna stanica za autobusku liniju 31 i još dve linije koje će saobraćati do Slavije. Do sredine juna trolejbusi će imati poseban režim saobraćaja preko privremeno izgrađene mreže, pa od 7 do 20 sati neće biti u saobraćaju kako bi se u tom periodu odvijali radovi na Trgu republike. Takođe će biti skraćene trase za trolejbuske linije 21, 22 i 29, koje će saobraćati do Slavije.

Rafailović je podsetio da se, osim na Trgu republike, trenutno izvode radovi i na Topličinom vencu i dodao da će uskoro početi radovi u ulicama Kraljice Marije i Cara Dušana kada će, takođe, biti uvedene određene izmene u saobraćaju.

-Građani treba da razumeju da tako zahtevni radovi podrazumevaju zatvaranje ulica i izmene u saobraćaju. Mi se trudimo da promene budu minimalne i da građani što manje trpe - rekao je Rafailović.

Naglasio je da će gradska vlast uložiti sve napore da radovi na Trgu republike i na Topličinom vencu budu završeni u roku i da se do 1. septembra ponovo uspostavi redovan režim saobraćaja u centru Beograda.

Komentari(0)

sortiraj