Toyota Yaris Hybrid - Za mlade duhom

S novim upečatljivim dizajnom Toyota Yaris Hybrid deluje lepo i pouzdano. Ima sjajne vozne performanse. Konkurencije nema jer je od samog pojavljivanja bio i ostao jedinstven na tržištu

    foto: Gordana Nikolić
    Podeli
  • params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?>
Toyota Yaris javnosti je predstavio novi koncept brenda u segment malih gradskih četvorotočkaša. Po izgledu mali, ali po svim svojim mogućnostima ovaj automobil je veliki i snažan! Kvalitet, jasne linije i efikasnost samo su neke od karakteristika koja krasi japanski automobil. Uz nove tehnologije, njegov uglađen, prostran i dinamičan izgled, kvalitet, udobnost i vozne performanse ujedinjuje snažan dizajn. Kada su Toyotini inženjeri krojili novog Yarisa držali su se mišlju da svaki milimetar novog četvorotočkaša bude važan i dostojan ovog brenda.

Konstruisan za Evropu, s proizvodnjom u Evropi, kao i prva generacija, novi Yaris odlikuje se potpuno novim, „kondenzovanim“ proporcijama koje zrače njegov karakter „spreman za pokret“, „veliko-malo“ pakovanje s prostranom unutrašnjošću uprkos kompaktnim spoljnim dimenzijama i napredna vozna dinamičnost, a sve to zahvaljujući platformi TNGA GA-B.

Veći domet na električni pogon

Najnovija, četvrta generacija hibridnog sistema omogućava veći domet na električni pogon, dodatno smanjenje emisije CO2 i potrošnje goriva za preko 20 odsto u poređenju s aktuelnom generacijom uz iznenađujuće poboljšanje odziva i voznih karakteristika. Ovaj automobil je isto tako konstruisan da bude najsigurniji kompaktni automobil na svetu i opremljen je najnaprednijim sistemima aktivne i pasivne bezbednosti u segmentu. Ovi sistemi uključuju Toyota Safety Sense (TSS), niz tehnologija aktivne sigurnosti osmišljenih kao pomoć u sprečavanju ili ublažavanju sudara u jako širokom spektru saobraćajnih situacija, kao i prvi centralni vazdušni jastuk na svetu u segmentu kompaktnih automobila.

Novi Yaris je dobio nov benzinski motor zapremine 1,5 litra i poboljšanu, četvrtu generaciju hibridnog sistema, koji pružaju nenadmašan spoj izazovnih performansi i vrhunsku ekonomičnost. Imali smo priliku da vozimo Toyota Yaris Hybrid Style u verziji 1.5 VVT-i sa motorom snage od 92 KS, koji podržava” na prednjoj osovini električni motor maksimalne snage 80 KS, u paketu opreme Style. Ukupna snaga pogonskog Sistema je 116 KS. Pa tako kada se pritisne papučica gasa i kada se ova dva motora “ujedine”, ovaj automobil je prava mini formula na drumu. Fini agregat je uparen sa dobro proverenim e-CVT menjačem, koji je izuzetno tih i svoj posao za koji je programiran radi za desetku.

Potrošnja kao pravo automobilsko zlato

Težak svega 1.100 kilograma agregat sa lakoćom pogoni celu karoseriju , pa tako od 0 do 100 km/h stiže za odličnih devet sekundi. Maksimalnu brzinu na cajgeru Yaris isteruje na dobrih 175 km/h. Kada je njegova potrošnja goriva u pitanju, možemo slobodno reći da je više nego zadovoljavajuća. Poštujući saobraćajne propise, Yaris iz rezervoara istera na otvorenom putu svega četiri litra, dok je u gradskoj vožnji, tačnije u gradskoj gužvi i saobraćajnoj špici, potrošnja bila 5,8 litara na pređenih 100 kilometara. Jednostavno, automobilsko zlato! Treba reći, da baterije kod Yarisa se nalaze ispod zadnje klupe i od svog prethodnika su lakše za oko 12 kilograma. Kao što je svima poznato baterije se pune tokom vožnje, kao i prilikom kočenja. Kako pri velikim tako i pri manjim brzinama ovaj automobil je izuzetno precizan, stabilan i udoban za vožnju. Ispod haube provereni motor je bukvalno nečujan, zahvaljujući odličnoj odrađenoj izolaciji. Novi Yaris pruža visok nivo pasivne i aktivne sigurnosti, nudeći optimalnu zaštitu bez kompromisa.

Odlične dimenzije

Ovaj Toyotin četvorotočkaš je dugačak 3,94 metara, širok je 1,74, u visinu se proteže na 1,5 metara. Međuosovinsko rastojanje je 2,56 metara. Njegove dimenzije nam govore da je skrojen onako baš kako treba za gradsku vožnju. Zapremina prtljažnika je nešto manja od 260 litara i u njega bez problema se mogu smestiti dva manja kofera.

Prijatna unutrašnjost

Ono što je najbitnije kada kupujete nov automobil jeste da njegova unutrašnjost bude po vašoj meri. Novi Yaris će vam to zadovoljstvo sa sigurnošću i pružiti. Kada sednete u ovo vozilo pored dobre i sigurne vožnje, prvo što će vam ponuditi ovaj lepotan na četiri točka jeste mir u kabini i velikodušni unutrašnji prostor za četiri osobe. Kada startujete motor i pokrenete vozilo istog momenta vam se daje na znanje da je mali upravljač izuzetno precizan i prijatan na dodir. Vrhunska udobnost je zagarantovana, korišćeni su vrlo kvalitetni materijali, a sedišta su prostrana i udobna.

Posebno je naglašena brojna oprema koja je nadohvat ruke vozaču i pruža maksimalni užitak u vožnji. Dizajn instrument table, kvalitetni materijali, fina završna obrada i savremena tehnološka rešenja putničkoj kabini pružaju odličan izgled. Digitalna instrument table ima jasnu i preciznu grafiku. U centralnom delu se nalazi veliki ekran od devet inča – Toyota Smart Connect, koji je osetljiv na dodir, gde se nalaze sve bitne funkcije u vozilu. Novi Yaris je dobio modernu i izazovnu unutrašnjost koja se odlikuje kvalitetnom izradom i ambijetalnim osvetljenjem. Panoramski stakleni krov vozilu daje poseban efekat svetlosti. Ukoliko vam ona trenutno smeta u svakom trenutku možete povući zaštitu jednim dodirom.

Kompaktan spoljašnji dizajn

Svaki milimetar novog Yarisa kada je bio stvaran bio je važan kako za unutrašnjost tako i za spoljašnji izgled. Jasna i prelepa unutrašnjost prelila se i na njegovu spoljašnjost. Snažan i različit, njegove široke i skladne linije naglašavaju snagu iza koje se krije pokretljiv i dinamičan karakter. Spoljni dizajn novog Yarisa je kompaktan i uvek spreman za kretanje i uživanje. Toyotini inženjeri su stvorili automobil koji je okretan u gradskoj vožnji i izuzetno lagan za parkiranje. Za mali gradski automobil spoljašnji dizajn je gotovo doveden do savršenstva. S prednje strane ovo vozilo nosi novu estetiku brenda, s jedinstvenom maskom i puno stila i svetlima mačkastog pogleda. LED svetla daju ovom četvorotočkašu svojstven i orginalan izgled. Bočne stranice ugrađene su i naglašene hromiranim detaljima.

Cena od 26.500 evra

Nova Toyota Yaris Hybrid donosi odlična automobilska poboljšanja koja će pomoći da zadrži status vodećeg četvorotočkaša u klasi. Ukoliko poželite ovog četvorotočkaša moraćete da za njega izdvojite od 26.500 evra.

LIČNA KARTA

Zapremina 1.5

Snaga 92 KS

Elektromotor 59 kW

Ubrzanje 9 sekundi

Potrošnja 4 - 5,8l

Maksimalna brzina 175 km/h

Cena od 26.500 evra

Komentari(0)

sortiraj