Toyota Highlander - Osvežen izgled i pametna tehnologija

Toyota predstavlja poboljšanja za SUV Highlander sa sedam sedišta, za 2023. godinu! Ispod haube novi 2,4-litarski motor s turbo punjenjem za tržišta istočne Evrope

    foto: Toyota
    Podeli
  • params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?>
Model Highlander, Toyotin najveći hibridni električni SUV, za modelsku godinu 2023. dobija unapređenja koja mu donose svež izgled i nove tehnologije za bolje povezivanje i personalizovano korisničko iskustvo. Highlander, koji je debitovao u zapadnoj Evropi 2021. godine, pruža prefinjenost i prilagodljivu unutrašnjost sa sedam sedišta, kao i inteligentne performanse pametnog pogona na sve točkove (AWD-i).

Cypress Green metalik boja

Novost za modele sa oznakom 2023. jeste opcija s bogatom Cypress Green metalik bojom, koja ističe prepoznatljiv stil Highlandera i izdavaja ga od ostalih automobila na putu. Novi 20-inčni sjajno crni točkovi od lake legure imaju kontrastne crte, dok izbor presvlaka sedišta od bež i oker kože podiže vrhunski kvalitet izgleda i osećaja u kabini.

Novi multimedijalni sistem Toyota Smart Connect

Highlander je najnoviji model koji je dobio novi multimedijalni sistem Toyota Smart Connect. On obuhvata ekran visoke rezolucije, osetljiv na dodir, dijagonale od 12,3 inča uz dodatne funkcionalnosti, uključujući internet navigaciju (“u oblaku”), zasnovanu na informacijama u realnom vremenu o svim događajima na putu, kao i glasovnim pomoćnikom u vozilu. Navigaciji u oblaku se može pristupiti bez uparivanja pametnog telefona i bez dodatnih troškova prenosa podataka jer se novi Highlander prodaje s uključenim četvorogodišnjim paketom za prenos podataka, koji takođe pokriva i jednostavno, bežično ažuriranje sistema.

Toyota Smart Connect+

Modeli s višim paketom opreme opremljeni su i sistemom Toyota Smart Connect+ koji dodatno podržava ugrađeni navigacioni sistem i omogućava planiranje rute kada i gde internet veza nije dostupna. Takođe, pruža prikaz grada u 3D tehnologiji, prepoznavanje saobraćajnih znakova i obaveštenja o lokacijama stacionarnih kamera za kontrolu brzine. Novi sistemi omogućavaju korisne daljinske komande, uključujući zaključavanje i otključavanje vrata i aktiviranje trepćućih svetala kako bi se lakše locirao automobil na zakrčenom parkingu. Pored toga, oni omogućavaju i bežičnu vezu s pametnim telefonom preko aplikacije Apple CarPlay, i kablovsku vezu za korišćenje sistema Android Auto. Sve verzije Highlandera imaće sada ležište za bežično punjenje, premešteno u prednju konzolu radi lakšeg korišćenja.

Ekran dijagonale od 12,3 inča

Ekran s instrumentima ispred vozača, dijagonale 12,3 inča, potpuno je redizajniran uvođenjem novih digitalnih pokazivača, s prikazom informacija koje se lako očitavaju i omogućavaju intuitivno korišćenje. Ekran stvara ulegnuti efekat trodimenzionalne grupe merača, s grafikom koja se može prilagoditi željama vozača, s vizuelnim izgledom četiri teme dizajna- Casual, Smart, Tough i Sport.

Highlander je već sada dostupan za porudžbine

U zapadnoj Evropi, Highlander 2023 zadržava svoj hibridni električni pogon, snage 248 KS koji, s emisijom CO2 od 149 g/km (WLTP kombinovani ciklus) ima najbolji odnos mase i emisije u svom segmentu. Za tržišta istočne Evrope biće ponuđen novi 2,4-litarski turbo benzinski motor s turbo punjenjem, koji zamenjuje prethodni 3,5-litarski V6 agregat donoseći prednosti u potrošnji goriva i smanjenju emisije CO2. Nova pogonska jedinica proizvodi maksimalnih 269 KS i podešena je za visok odziv prilikom ubrzanja i raspoloživost obrtnog momenta, što vožnju čini opuštenijom, uz manje potrebe za prebacivanjem u niži stepen prenosa kako bi se dostigle snažnije performanse. Novi Highlander je već sada dostupan za porudžbine, a prve isporuke će započeti u četvrtom kvartalu 2022. godine.

Komentari(0)

sortiraj