TopGear.com Electric - Jeep Avenger proglašen električnim automobilom godine

Novi Avenger je kompaktni terenac koji je, sa samo četiri metra dužine, pozicioniran u brzorastućem B-SUV segmentu

    foto: Stellantis
    Podeli
Potpuno novi, potpuno električni Jeep Avenger je dobio još priznanja od međunarodnih medija nakon što je proglašen električnim automobilom godine i najboljim električnim gradskim automobilom u okviru TopGear.com Electric nagrada za 2023. godinu, koje se dodeljuju najboljim električnim automobilima u industriji u svim segmentima, od hiperautomobila do hečbekova.

Džek Riks

Komentarišući titulu „električni automobil godine“, urednik časopisa Top Gear, Džek Riks, je rekao:

-Avenger je jedan od onih automobila koji su dizajnirali ljudi koji uživaju u svom poslu. Nije nalickan ili simpatičan i nije komplikovan. Ali oblici, teksture, boje i grafike su moderne i lepo se uklapaju. To je u stvari poznata tehnologija, pažljivo unapređena i dobro upakovana, po dobroj ceni. Pristupačan je, a ne ekskluzivan. To je, za ova vremena, veoma dobra stvar.

TopGear.com je takođe proglasio prvo BEV vozilo brenda Jeep najboljim električnim gradskim automobilom, dodajući: - Avenger je mali, kraći od većine krosovera, njegovi kockasti oblik olakšava kretanje uskim ulicama, a crne plastične zaštite oko celog vozila će spasiti stvar kada malo pogrešite. Pošto je podešen za blagu terensku vožnju, kratki prepusti i dugi amortizeri se lako nose sa ležećim policajcima i rupama. Njegova visina omogućava odraslim ljudima da se voze pozadi, a postoji i pravi gepek. Kada se skupi sve navedeno, dobijete trenutno najbolji električni automobil.

Džuls Tilston

Džuls Tilston (Jules Tilstone), direktor brenda Jeep za Ujedinjeno Kraljevstvo, je objasnio:

-Hvala žiriju časopisa Top Gear što su pohvalili Avenger kao istaknutu ponudu u sektoru električnih vozila. Uzbudljivo je što se niz medijskih priznanja za Avenger nastavlja sa ovom duplom nagradom u okviru Top Gear Electric nagrada za 2023. Avenger predvodi našu ponudu vozila prave veličine na evropskom tržištu i predstavlja značajan iskorak ka sledećoj generaciji elektrifikovanih Jeep vozila.

Najnovije nagrade od TopGear.com se pridružuju sve brojnijim međunarodnim priznanjima za model Avenger, uključujući i nagradu za evropski auto godine 2023. (COTY)– koju je brend osvojio prvi put u svojoj istoriji – i najbolji porodični terenac u okviru nagrada za automobil godine po izboru žena u 2023. (WWCoty)

Novi Avenger je kompaktni terenac koji je, sa samo četiri metra dužine, pozicioniran u brzorastućem B-SUV segmentu. Namenjen aktivnim ljudima koji traže terenac kompaktnih dimenzija, Jeep Avenger nudi puno prostora i mogućnosti za prenos stvari. Dizajniran i pravljen kao Jeep vozilo od prvog dana, Avenger pakuje Jeep genetiku u kompaktnog terenca sa jedinstvenom kombinacijom sposobnosti, stila, funkcionalnosti i tehnologije.

Sa autonomijom do 400 km u WLTP ciklusu, novi električni pogonski sistem kombinuje 400-voltni električni motor sa 115 kW i 260 Nm obrtnog momenta i novu bateriju od 54 kWh. Predstavljanje modela Jeep Avenger u Evropi označava početak nove faze elektrifikacije brenda Jeep – BEV talas – u okviru kojeg će se četiri potpuno električna vozila pojaviti na tržištu do 2025. Do kraja 2030. godine, prodaja brenda Jeep u Evropi će biti 100% električna.

Komentari(0)

sortiraj