Tim zaposlenih OMV Srbija zasadio 2.500 sadnica crnog bora na Rudniku

Zaposleni OMV Srbija i ove godine su zasadili drveće na površini od jednog hektara šume. Akcijama pošumljavanja OMV daje podršku dugoročnom cilju da se dostigne šumovitost Srbije od 41,4 odsto

    foto: SHUTERSTOCK
    Podeli
Sa ciljem kontinuiranog doprinosa smanjenju emisije CO₂ i očuvanju prirodnog bogatstva Srbije, tim zaposlenih OMV Srbija, u saradnji sa javnim preduzećem “Srbijašume”, 15. novembra na obroncima Rudnika, zasadio je na površini od jednog hektara 2.500 sadnica crnog bora. Pošumljavanje ima veliki potencijal u borbi protiv klimatskih promena. Obnavljanje i sađenje šuma efikasno je prirodno klimatsko rešenje koje može da doprinese velikom smanjenju emisije štetnih gasova apsorbovanjem i akumuliranjem ugljen-dioksida iz atmosfere.

Za OMV aktivnost pošumljavanja dopunjava ciljeve smanjenja ugljenika koje je postavila kompanija. Sve aktivnosti usmerene na neutralizaciju CO2 i očuvanje prirode imperativ su i za OMV Srbija. Akcijom pošumljavanja područja u Srbiji, OMV je potvrdio stratešku opredeljenost u davanju sopstvenog doprinosa u borbi protiv klimatskih promena, kao i pružanju podrške dugoročnom cilju da se intenzivnijim pošumljavanjem dostigne željena šumovitost Srbije od 41,4 odsto.

Ova akcija zaposlenih OMV Srbija, u saradnji sa JP „Srbijašume“ obuhvatila je tokom prethodnih godina sadnju 2.000 sadnica crnog bora na području sela Draglice na obroncima planine Zlatibor i 2.000 sadnica smrče na području Čestobrodice u istočnoj Srbiji, a ove godine 2.500 sadnica crnog bora na Radniku. Na ovaj način, zajedno doprinosimo da se postigne i cilj broj 13 Ujedinjenih nacija za održivi razvoj nazvanog „Akcija za klimu“.

OMV tako nastavlja da radi na najurgentnijem pitanju za zajednicu i okolinu - klimatskim promenama. Zauzeli smo aktivan pristup prema uspešnom pozicioniranju OMV u svetu sa manje ugljenika i u potpunosti smo posvećeni Pariskom klimatskom sporazumu. Aktivno transformišemo svoj portfolio proizvoda povećavajući udeo proizvoda koji sadrže manje ugljenika i radimo na inovativnim rešenjima koja doprinose energetskoj tranziciji i cirkularnoj ekonomiji, kao što su ReOil®, mehanička reciklaža, i ko-prerada bio-nafte.

Komentari(0)

sortiraj