Tenk na četiri točka - Volkswagen Amarok PanAmerikana

Volkswagen Amarok PanAmerikana je vozilo koje od vas traži samo jedno - da ga vozite! Jednostavno on je tako skrojen da vas nikada neće ostaviti nezadovoljnim na putu

    foto: Gordana Nikolić
    Podeli
  • params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?>
Druga generacija modela Amarok reklo bi se da je prava automobilska grdosija na četiri točka kada “plovi” gradskim saobraćajnicama, kao i van asflatnih podloga, koja uliva strah u kosti kada većom brzinom prođe pored vas. Odvažan je, robusan, može da pretera i ponese od igle do lokomotive u svom tovarnom prostoru do 3500 kilograma. Agregat koji je skriven ispod haube je neprikosnoven saveznik na putu. Uparen je sa automatskim menjačem koji ne zna za granice kvaliteta. Dugačak je 5,39 metara, širok 1,91, u visinu se proteže na 1,88 metara, dok je međuosovinski razmak 3,27 metara. Shodno njegovim dimenzijama zaključujemo da je ovaj “kamionet” idealan gorostas za sve podloge. Definitivno je novo iskustvo vožnje u svakom pogledu modernog vozača ili “farmera”!

Inovativna arhitektura

Novo dostignuće Volkswagenovih konstruktora istovremeno se ističe stilom, inovativnom arhitekturom i izvanrednim dizajnom kako spolja tako i u unutrašnjosti vozila. Uz nove tehnologije, njegov uglađen, prostran i dinamičan izgled, kvalitet, udobnost i vozne performanse ujedinjuje snažan dizajn. Kada startujete motor i krenete u drajverisanje ovog “kamioneta” pokazuje vam istog momenta da je na putu izuzetno snažan, maksimalno konforan i veoma brz. Svojom modernom tehnologijom i novodizajniranom pojavom kombinuje uobičajenu robusnost sa novom udobnošću iz premijum segmenta. Njegova svestranost čini ga posebnim, a raznovrsnost se takođe može naći u brojnim dodacima i paketima opreme. Jednostavno, snaga, samouverenost i agilnost u skoro svakoj situaciji - to je ono što novi Amarok čini pikapom premijum klase iz Volkswagen privrednih vozila.

Agregat - 3.0 TDI sa 240 KS

Volkswagen Amarok PanAmerikana na našem testu imao je izuzetno snažan motor ispod haube. Reč je o agregatu 3.0 TDI, sa motorom snage od 240 KS! Pored svih kvaliteta koje nudi ističemo njegov agregat. Jednostavno, prava aždaja na drumu! Sa modernom tehnologijom, savladava sve izazove, snažan je i dobro se snalazi na bilo kojoj podlozi. Svaki stisak pedale gasa ispod haube proizvodi simfonijski orkestar, kao i “životinjski” krik koji adrenalin kod vozača podiže na jedan sasvim drugi automobilski nivo. Jednostavno vas pogoni da ga stalno gazite i vozite “dvesta na sat”.

Iako je dimenzijalno ogroman, bilo da je u krivini ili na pravcu pod punim gasom ili “manjim brzinama” Amarok je maksimalno siguran i precizan, reklo bi se “bez ljuljanja”. Volan odlično leži u rukama vozača i maksimalno je precizan. Ova momčina sa sigurnošću izvršava sve vozačeve komande na bilo kojoj podlozi. U svakom momentu je sportski opredeljen, ali istovremeno zadovoljava sve prepreke nivoa terenskih mogućnosti. Tu i ponajviše pokazuje sve što zna, potpomognut snagom sistema vožnje pogona na svim točkovima. Karoseriju agregat ovu momčinu izvlači sa takom lakoćom da imate utisak da je težak samo pola kilograma.

Do stotke za devet sekundi

Novi Amarok do stotke stiže za fantastičnih devet sekundi, dobrim delom zahvaljujući prefektnom automatskom menjaču. Maksimalnu brzinu na cajgeru ko od šale razvlači na 180 km/h. I pri velikim brzinama ovaj lepotan je izuzetno stabilan i vozi se bez straha i stresa iako vam je neobično visoko sedenje u kabini. Međutim, ono što je najbitnije jeste njegova potrošnja, koja je posle vožnje na pravcu, krivinama i van asfaltne podloge više nego zadovoljavajuća. U kombinovanoj potrošnji ovaj lepotan iz rezervoara je isterivao 9,5 litara dizela.

Menjač automatski sa 10 brzina

Automatski menjač ima deset brzina i jednostavno je savršen! Uvek obezbeđuje optimalan broj obrtaja u skladu sa potrebama. Glatko i uvek na vreme prebacuje stepen prenosa. Možemo reći da je dosta doprineo smanjenju potrošnje goriva na ovoj popularnoj automobilskoj grdosiji. Savrešeno je skrojen sa motorom i vozaču pruža nesvakidašnje iskustvo i uzbuđenje sportske vožnje za ovaj tip vozila. Maksimalno je efikasan i njegov odziv je za primer. Menjač obavlja promenu bez prekida vučne sile i u „pola“ sekunde menja stepen prenosa, poboljšava performanse…

Spoljašnjost - Samouverena i upečatljiva

Pored agregata i menjača treći adut ovog momčine je svakako njegova spoljašnjost. Njegov novi, jedinstveni dizajn ga čini u svakom momentu prepoznatljivim i upečatljivim gde god da se pojavi. Spoljašnji izgled je za “desetku”! Posebna pažnja posvećena prednjem delu vozila koji će privući kupce iz viših segmenta. Prednji deo vozila karakteriše očaravajuće fino oblikovana hauba sa glatkim linijama, koja se nastavlja i proteže preko krova, čineći jednu neprekidnu modernu liniju, pa sve do ivice tovarnog prostora Amaroka. Dvodelna rešetka hladnjaka čini jednu kompletnu celinu sa fino oblikovanim prednjim svetlosnim grupama, primetno integrisana u karoseriju. Na rešetki hladnjaka je u sredini postavljen veliki znak ovog proizvođača automobila. Kompletan prednji deo vozila daje ovom vozilu veoma agresivan i dinamičan izgled, čemu doprinose i LED svetla, kao i fino upakovana svetla za maglu. Kao poseban naglasak, novi Amarok PanAmericana ima "IQ.Light" LED matrične farove sa dinamičkom kontrolom dometa farova. Zadnji deo vozila je jednostavan sa istaknutim i visoko pozicioniranim svetlima. “Peta vrata” tovarnog prostora otvaraju se na dva “klika”, pa i sam ulazak i izlazak “vorkera” u ovaj deo vozila je jednostavan i možemo reći konforan za ubacivanje raznih predmeta.

Kako kažu u Volkswagenu snaga, samouverenost i agilnost u skoro svakoj situaciji - to je ono što novi Amarok čini pikapom premijum klase iz Volkswagen privrednih vozila. Njegovi geni kažu off-road, njegov dizajn naglašava izuzetna sveobuhvatna svojstva od elegancije Amarok Aventure do robusnosti Amarok PanAmericana, spoljašnji dizajn nudi naglašene razlike za svaku od pet linija opreme. Od različitih rešetki hladnjaka do novodizajniranih stilskih barova ili sportskih barova i stepenica, novi Amarok ne prepušta ništa slučaju.

Unutrašnjost - Prostrana pre svega

Unutrašnjost novog Amaroka je veoma prostrana i skladno uređena. Sve je na svom mestu, kako i dolikuje ovom proizvođaču automobila. Povišenost sedenja je izvaredna zbog robusnosti vozila. Vidi se sve “do Pariza”! Uliva sigurnost na dužim putovanjima kod svih putnika u vozilu, a pogled iz njega sa vozačevog sedišta jednostavno nudi osećaj ”mišićavog” momka na putu. Zahvaljujući većoj udaljenosti između redova sedišta, pet odraslih osoba sada ima znatno više prostora u kabini.

Amarok nudi vrhunsku opremu koja može učiniti putovanje prijatnijim. Kao što su udobna električna sedišta u deset smerova napred, koja su standardno presvučena kožom "Savona" ili "Cricket". Instrument tabla i paneli vrata u vozačevoj kabini impresioniraju svojim elegantnim izgledom kože. U kombinaciji sa multifunkcionalnim upravljačem i harmoničnim ambijentalnim osvetljenjem unutrašnjost ovog vozila neće nikoga ostaviti ravnodušnim.

Digitalni kokpit

Veliki ekran postavljen uspravno od 12,3 inča izgleda jako dobro i pokazjue nove korake u digitalnom smislu. Možete da koristite veliki ekran u boji osetljiv na dodir ne samo za kontrolu brojnih funkcija vozila, već i za digitalni radio. Na zahtev možete dobiti funkciju "online navigacije". Ona pristupa podacima sačuvanim u navigacionom uređaju. Pored toga, serverski/online podaci se koriste preko ugrađene SIM kartice, na primer za izračunavanje trenutnih saobraćajnih uslova. VW Connect Navigation paket takođe uključuje navigacione mape koje mogu da se ažuriraju onlajn, aktuelne informacije o saobraćaju za Evropu i pristup određenim interesnim tačkama. Sa vrhunskim zvučnim sistemom Harman Kardon sa osam vrhunskih zvučnika, sabwuferom i punih 640 vati muzičke snage, vaše uši će takođe uživati u najvišem nivou kvaliteta zvuka. Kad smo već kod zvuka sa 12,3-inčnim infotainment sistemom, glasovna komanda novog Amaroka je sada još lakša zahvaljujući VW Connect Basic paketu. Uz We Connect ID. aplikaciju/Volkswagen aplikaciju na vašem pametnom telefonu, mnoge funkcije vozila se mogu kontrolisati sa vašeg pametnog telefona.

Profili vožnje i sistemi asistencije

Unapred konfigurisani režimi vožnje novog Amaroka podržavaju vozače u nekoliko faza tokom posebnih situacija van puta i za različite vremenske uslove i uslove na putu. Više od 25 opcionih sistema asistencije, od kojih je više od 20 potpuno novih u Amaroku, obezbeđuju povećanu udobnost vožnje. Kao što je Park Assist Plus. Jer čak i ako retko imate problema sa parkiranjem van puta, u urbanom okruženju može biti tesno. Dobro je ako tada imate potpuno automatskog asistenta za parkiranje za manevrisanje vozilom u uskom prostoru. Sistem može prepoznati postojeće parking mesto i izvršiti manevar parkiranja. Sve što treba da uradite je da pratite proces parkiranja i intervenišete ako je potrebno.

Nadzor regije omogućava višestruke preglede sa kamerama na sve četiri strane, uključujući pregled od 360 stepeni iznad glave. Da li često vozite gradskim ulicama sa više traka ili autoputem? Tada je pomoćnik za promenu trake od velike pomoći. Korišćenjem LED svetla u odgovarajućem spoljašnjem retrovizoru, on može da vas upozori na vozila koja se približavaju sa leđa ili su već u mrtvom uglu. Ovi i mnogi drugi sistemi pomoći ne samo da čine novi Amarok boljim, već i opuštenijim za vožnju.

Rasni terenac

Zahvaljujući novoj tehnologiji, više profila vožnje, vazdušnim jastucima i preko 25 asistencija za vozača, nudi više terenskih sposobnosti od svog prethodnika. Terenske mogućnosti su značajno proširene, posebno kod varijanti karoserije, šasije, motora i menjača, od promenjenih dimenzija do znatno veće moguće dubine prelaska. Veliki nagibni ugao i veći razmak od tla obezbeđuju veću pokretljivost van puta. Zahvaljujući mnoštvu inteligentnih funkcija, pruža još veću operativnu spremnost za intenzivniju upotrebu. Na primer, kuka za prikolicu sa opterećenjem prikolice do 3,5 tona, sada je dostupna za sve automatske menjače.

Prostor za utovar - nudi dovoljno prostora između lukova točkova za poprečni utovar evro palete, koja se tu može pričvrstiti stabilnim alkama. Dimenzije teretnog prostora kod Amaroka su veoma izdašne za ovaj tip vozila - dužina je 1.555, širina 1.260, dok je visina 508 mm. To i još mnogo toga čini ga svestranijim radnim vozilom. Zahvaljujući novoj opremi za udobnost, više od 25 sistema asistencije, vazdušnim jastucima i velikom broju spoljnih paketa, to je pikap koji jednako dobro blista kako u prevozu ljudi tako i prilikom transporta tereta. Bez obzira da li u urbanom okruženju - ili van utabanih staza. Novi Amarok iz Volkswagen privrednih vozila obezbeđuje udobniji rad - barem sve što je u vezi sa mobilnošću i transportom. Što se tiče standardne i opcione opreme, novi Amarok nudi prvoklasni komfor u kombinaciji sa inteligentnim infotainment sistemom i modernim sistemima za asistenciju vozaču, u daleko većoj meri od prethodnika.

Petogodišnja garancija

Nakon dvogodišnje garancije na vozilo, uz novi Amarkok se standardno dobija trogodišnje produženje garancije - ukupno pet. Prva generacija ovog modela prodata je u nešto više od 830.000 primeraka. Svojim kvalitetom ovaj model će sigurno nadmašiti svog prethodnika. Novi Amarok u Srbiji se prodaje od 55.905 do 64.686 evra.

LIČNA KARTA

Zapremina 3.0 TDI

Snaga 240 KS

Ubrzanje 9 sekundi

Potrošnja 9,5l

Maksimalna brzina 180 km/h

Cena od 55.905 do 64.686 evra

Komentari(0)

sortiraj