Tara - Xross Challenge 2018

BMW Motorrad Srbija već četvrti put za redom oficijalni je sponzor najmasovnije hard endure trke u Srbiji Xross Challenge

    foto: BMW
    Podeli
  • params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?>
Svi koji su se prošlog vikenda uputili ka planini Tara pored vratolomija koje su takmičari izvodili na Prologu, bili su u prilici da na BMW štandu vide i testiraju najnovije modele BMW motocikala.

Peti po redu Xross Challenge 2018 se vozio u tri klase - Pro, Expert i Hobby, a na trci je učestvovalo više od 130 vozača koji su došli iz 12 zemalja.

Trka je počela Prologom koji je po prvi put bio održan u Bajinoj Bašti gde je vozače dočekao do sada najizazovniji poligon. Kiša, koja je neprestano padala, je nekim vozačima bila samo dodatna motivacija, a nekima predstavljala veliki problem jer su proklizavali i zaglavljivali se između prepreka. Drugog, najtežeg dana trke, trasa od 90 kilometara je u pravom smislu testirala fizičke mogućnosti učesnika i naterala ih da pomere granice sopstvene izdržljivosti.

Kiša u stopu pratila vozače

Vozili su kroz šumu, potoke, kamenjare i ekstremne uzbrdice koje su bile još klizavije zbog vode i blata pa su se motori zaglavljivali i “šlajfovali”. Loši vremenski uslovi, kakvi se na Tari ne pamte poslednjih godina, primorale su i organizatore da na poslednjem takmičarskom danu menjaju i skraćuju trasu trke zbog nabujalih potoka.

Iako ih je na startu ispratila kiša, u ostatku trke vozače je konačno dočekalo sunce, što je značajno uticalo na raspoloženje pa su iako znojavi, blatnjavi, mokri i umorni, na cilj stizali sa osmesima na licima jer su savladali još jedan Xross Challenge.

Ubedljivo najbrži vozač sva tri dana trke bio je Vejd Jang iz Južne Afrike, jedan od najboljih svetskih hard endure vozača.

Honda predstavila nove modele

Honda Srbija je i ove godine predstavila najnovije modele Honda motocikala na ovogodišnjoj Xross Challenge 2018 trci. Pored vratolomija koje su takmičari izvodili na Prologu, bili su u prilici da na HONDA štandu vide i testiraju najnovije modele HONDA motocikala.

Komentari(0)

sortiraj