Svečano otvoren 55. Srbija reli u Vrnjačkoj Banji

Na gradskom trgu u Vrnjačkoj Banji je uz prisustvo brojne publike i zvanica iz zemlje i inostranstva, ceremonijalnim startom svečano otvoren 55. po redu Srbija reli

    foto: AMSS
    Podeli
U organizaciji Auto-moto saveza Srbije, Sportskog auto i karting saveza Srbije i opštine Vrnjačka Banja, a uz podršku Ministarstva omladine i sporta, Sportskog saveza Srbije i “AMS Osiguranja” a.d.o, na gradskom trgu u Vrnjačkoj Banji je uz prisustvo brojne publike i zvanica iz zemlje i inostranstva, ceremonijalnim startom svečano otvoren 55. po redu Srbija reli, jedno od najpopularnijih takmičenja na ovim prostorima.

Dejan Stojić

Prisutnima se tom prilikom obratio predsednik AMSS Dejan Stojić koji je istakao da veliki broj prijavljenih posada iz zemlje i inostranstva dovoljno govori u prilog tome koliko je Srbija reli popularan na ovim prostorima.

-Veliko mi je zadovoljstvo što smo i ove godine u prilici da otvorimo jedno od najznačajnijih takmičenja u auto sportu u Srbiji. Poznato je da je Srbija reli takmičenje sa najdužom tradicijom, ne samo kod nas već i u regionu. Decenijama unazad Srbija Reli okuplja veliki broj ljubitelja auto sporta. Hvala opštini Vrnjačka Banja, opštinama Brus i Aleksandrovac, Ministarstvu omladine i sporta, MUP-u, ali i svim službama koje su omogućile da se ovo takmičenje realizuje. Posebno hvala sudijama i volonterima koji će imati i najznačajniji posao naredna dva dana, kako bi sve proteklo u najboljem redu“ - rekao je Stojić, poželevši sreću takmičarima, i pozvao publiku da tokom naredna dva dana prate borbu posada na 12 specijalnih ispita, na stazi dugoj 537 kilometara.

Aleksandar Vulin

Čast da zvanično otvori ovo takmičenje pripala je ministru unutrašnjih poslova Aleksandru Vulinu koji je čestitao domaćinu i organizatorima na dobro obavljenom poslu.

-Dobro veče dragi moji, evo i ovo veče smo zajedno, ne da pokažemo da smo najbolji, već da pokažemo da nema boljeg mesta gde bismo večeras mogli biti - rekao je ministar propustivši prvo takmičarsko vozilo kroz start.

Ove godine Srbija reli okupio je 40 posada

Ove godine Srbija reli okupio je 40 posada, a osim takmičara iz Srbije, učestvuju i posade iz Bugarske, Turske, Rumunije i Severne Makedonije. Poseban značaj i kvalitet takmičenju daje učešće takmičara Dušana Borkovića, koji će i ove godine pokušati da ponovi uspeh iz 2019. i 2020. godine, kada je posle 27 godina vratio štampionsku titulu u Srbiju. Reli se boduje za Evropski reli trofej Balkana, Otvoreno Prvenstvo Srbije i Nacionalni Šampionat Srbije.

Iz sezone u sezonu, ova manifestacija dobija na značaju zbog uticaja na razvoj automobilizma, sporta i turizma u Srbiji. Daleke 1967. godine održan je prvi "YU reli". AMSS je potom 1988. godine uspešno preuzeo organizaciju, a 2008. godine ovo takmičenje dobija novo ime -"Srbija reli".

U naredna dva dana ljubitelje automobilizma očekuje atraktivna vožnja na zahtevnim stazama Goča i Kopaonika. AMSS se potrudio da i ove godine reli staze budu privlačne i bezbedne za sve ljubitelje takmičarskih automobila i grmljavinu njihovih motora.

Komentari(0)

sortiraj