Svečano otvaranje turističke sezone u Skadarliji

Turistička organizacija Beograda tradicionalno obeležava početak nove turističke sezone u Skadarlijskoj ulici koja važi za jednu od najpoznatijih i najposećenijih beogradskih ulica

    foto: TOB
    Podeli
Događaj počinje 11. maja u 18 časova svečanim defileom Policijskog orkestra, nakon čega će uslediti program svečanog otvaranja na platou ispred Skadarlisjke česme koji će voditi glumac Milan Milosavljević u ulozi Branislava Nušića. Posetioci će imati prilike da čuju „Kodeks o ponašanju u Skadarliji”, dok će glumice Ljiljana Jakšić i Vesna Paštrović izvesti seriju muzičkih numera u pratnji Skadarlijskog orkestra.

Podizanje Skadarlijske zastave u 18.10 sati

Turistička sezona u Skadarliji će zvanično biti otvorena u 18.10 sati podizanjem Skadarlijske zastave, a čast da to učini ove godine pripala je glumcu Stefanu Buzuroviću. Program će biti nastavljen na platou ispred Kuće Đure Jakšića, gde će biti izvedena kratka predstava o tome kako se nekada živelo u Skadarliji. Program, koji obiluje anegdotama, pesmom i igrom, besplatno će biti igran u Skadarliji svakog petka uveče tokom juna, jula i avgusta, počev od 31. maja.

Građansko kolo

Nakon predstave, Umetnički centar „Talija” će odigrati građansko kolo, a zatim će nastupiti trio „Amarkord” koji će svirati evergrin numere. Na platou isred Kuće Đure Jakšića u 19.45 časova održaće se dodela priznanja, turističkoga oskara „Zlatno turističko srce” najboljima u turizmu. Tokom cele večeri, duž čitave Skadarske ulice biće organizovani raznovrsni sadržaji. Umetnici i slikari galerija „Monmartr”, „Babka” iz Kovačice i Škole za dizajn izložiće svoje radove, dok će se brojni izlagači, zanatlije, proizvođači suvenira i narodne radinosti predstaviti u donjem delu ulice u okviru Skadarijskog bazara.

Komentari(0)

sortiraj